Share
Noi suntem români ca frații tot anul, nu doar de 1 Decembrie

Noi suntem români ca frații tot anul, nu doar de 1 Decembrie

Sărbătoarea națională care marchează intrarea în anul centenarului Marii Uniri îndeamnă și mai mult la unire o țară în care, la talpa ei, minoritățile trăiesc în armonie, oricât se străduie să vâre dihonia unii politicieni autohtoni și de peste hotare.

Un exemplu grăitor îl oferă sportivul român de etnie maghiară, Levente Polgar (36 de ani). Originar din Aiud, Polgar Levente aleargă maratoane şi ultramaratoane, iar vara trecută a stabilit un nou record naţional:  traversarea României de la vest la est în 14 zile, în care a alergat 1.011 km. La vârsta de 6 de ani, sportivul și-a pierdut o mână într-un accident feroviar, lucru care nu l-a împiedicat să facă performanță. De 1 Decembrie, el va alerga cu tricolorul în mâna care i-a mai rămas 33 km, distanța care desparte Aiud-ul de Alba Iulia, invitând pe facebook să i de alăture și alți români, cu condiția să poarte un tricolor cu ei.

„Prin gestul meu, vreau să transmit un mesaj de pace, de unitate între etnii, de conviețuire în armonie. Nu ne interesează ura. Eu port în mine două etnii. Noi nu avem probleme aici (în Transilvania — n.n.), cum că unul e român, altul e ungur. Astea sunt povești, noi ne avem bine, trăim bine împreună” – a declarat Levente Polgar.

Un mesaj foarte clar cum că toți suntem români și că „Țara noastră-i țara noastră”- așa cum cântă Nicu Alifantis. Mesaj care sperăm să ajungă la cine trebuie – Laszlo Tokes, de pildă – dacă vor fi onești și nu se vor preface că nu-l înțeleg. (A. G.)

Sursă foto: www.facebook.com/polgar123

 

 

Lasă un comentariu