Share
Maramureșeanca Raluca Covaci a obținut premiul special al Festivalului Concurs Național „Mariana Drăghicescu” (FOTO)

Maramureșeanca Raluca Covaci a obținut premiul special al Festivalului Concurs Național „Mariana Drăghicescu” (FOTO)

Zilele trecute, în Timișoara s-a desfășurat cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Concurs Național „Mariana Drăghicescu”, care a reunit tineri talentați din mai multe colțuri ale țării. 

Printre aceștia s-a regăsit și maramureșeanca Raluca Covaci (16 ani), care, în urma prestației, nu s-a reîntors acasă cu mâna goală, ci cu premiul special. Tânăra se pregătește la Școala Populară de Arte, sub îndrumarea profesoarei Diana Cârlig, precum și la Colegiul de Arte, prof. Cristina Cozma.

„La concurs nu au participat alți concurenți din Maramureș, doar la preselecție,  însă nu au trecut mai departe. În concurs, din cauza situației pandemice, nu am participat decât 14 concurenți, dintre care doar 7 au fost laureați. Concursul în sine a fost în Parcul Rozelor Timișoara. O zi am avut excursia numită “Pe urmele Marianei Drăghicescu”, iar gala a avut loc la Bogâltin, județul Caransebeș, locul natal al Marianei. În concurs am interpretat o doină din repertoriul Grupului Iza – “Tăt am zis Doamne să-mi dai” – și Cântecul “Cine be apă din vad”, din repertoriul Titianei Mihali”, a declarat, pentru DirectMM, Raluca.

De-a lungul timpului, tânăra artistă a participat la numeroase festivaluri și concursuri, unde a obținut premii importante.

Noi o felicităm, îi urăm mult succes și ne bucurăm că există încă atâția tineri talentați care duc folclorul mai departe!

L.C.H.

Lasă un comentariu