Share
Doi maramureșeni au obținut medalii de aur la South Eastern European Mathematical Competition for University Students

Doi maramureșeni au obținut medalii de aur la South Eastern European Mathematical Competition for University Students

În perioada 19-24 iulie, în Cipru, s-a desfășurat cea de-a XV-a ediție a South Eastern European Mathematical Competition for University Students – SEEMOUS 2021. 

Acesta a reunit studenți de la 10 universități din Grecia, Cipru și România. La concurs au participat și maramureșeni (Vlad Robu, Călin Pop), însă care acum studiază matematica la facultăți din alte județe.

Vlad Robu (foto primul din stânga), absolvent al Colegiului Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare, a reprezentat alături de alți trei studenți Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București. Trei dintre ei au obținut medalii de aur, cu o mențiune specială pentru Sergiu-Ionuț Novac, care s-a clasat pe primul loc. Medalie de aur a obținut și Dan-Ștefan Dumitrescu, clasat pe locul 2, dar și Vlad-Nicolae Robu, care s-a clasat tot pe locul 2. Ana-Teodora Bercaru a obținut medalie de argint.

De asemenea, Călin Pop, absolvent al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, a reprezentat Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca. La concurs a luat și el medalie de aur din cele cinci acordate la această ediție.

Felicitări tuturor pentru rezultate!

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu