Share
Băimăreanul Tudor Bărbos, colecționar de mari trofee prin festivaluri  (GALERIE FOTO)

Băimăreanul Tudor Bărbos, colecționar de mari trofee prin festivaluri (GALERIE FOTO)

Luna octombrie a fost una foarte rodnică pentru băimăreanul Tudor Bărbos. În 20 octombrie s-a aflat la Târgoviște pentru a susține un recital în cadrul celei de a 51-a ediții a a Festivalului Naţional  de Romanțe  ”Crizantema de Aur”, în calitatea sa de câștigător al premiului I la ediția din 2016.  Merită menționat și cei carea au susținut recitaluri extraordinare în acest an: Daniela Vlădescu, Sergiu Cioiu, Constantin Lătăreţu şi Paul Surugiu (Fuego).

Apoi  Tudor Bărbos a redevenit concurent și, peste o săptămână, a obținut Marele trofeu la a XVI-a ediție a Festivalului Național de Interpretare a Romanței ”Te-aștept pe-același drum” de la Zlatna. Ca să vă dați seama câte parale face acest premiu, vă prezentăm componența juriului:   compozitorul Jolt Kerestely (președinte), interpreta Matilda Pascal Cojocărița, Alina Mavrodin-Vasiliu (director al Festivalului ”Crizantema de Aur” Târgoviște), tenorul clujean Sorin Lupu și prof. Marinela Popa (Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba).  Practic, într-o săptămână, băimăreanul a fost (re)validat ca interpret reprezentativ al genului. De altfel, el va fi unul dintre invitații Festivalului de romanțe ”Poveste de toamnă”, ce va avea loc în Baia Mare, în 16-17 noiembrie, din postura de câștigător al trofeului la ediția de anul trecut.

Colaborator al Operei Române din Cluj Napoca, Tudor Bărbos duce la un alt nivel tradiția și pasiunea pentru muzică existentă în familia sa, spre bucuria părinților – interpreții de muzică populară Margareta și Andrei Bărbos. Un alt semnal îmbucurător e dat de faptul că tineri de valoare, precum Tudor, se apleacă asupra romanței, făcând-o să rămână…. tânără. (A. G.)

 

Lasă un comentariu