Share
Au crezut în ele și au reușit: Maria Brăgaru și Bianca Bozga de la „Șincai” au 10 la bacalaureat după contestații

Au crezut în ele și au reușit: Maria Brăgaru și Bianca Bozga de la „Șincai” au 10 la bacalaureat după contestații

Azi, 1 iulie, s-au afișat rezultatele finale ale examenului de bacalaureat. În județul nostru, procentul de promovabilitate este de 73,70% după soluționarea contestațiilor (71,49% a fost înainte).

A crescut, de asemenea, și numărul absolvenților care au luat 10 pe linie. Inițial erau trei (Miruna Manu de la Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș, Ana Pop Sitar și Antonia Moge de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare), iar acum sunt cinci. Cele două tinere care au media 10 după ce au depus contestație sunt Maria Brăgaru și Bianca Bozga, ambele de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare.

Am luat legătura cu fetele și am aflat cum s-au pregătit, ce planuri de viitor au, dar și ce le-a determinat să depună contestații.

„Pentru mine, o importantă pregătire pentru bac a fost implicarea în orele de curs de la școală, dar și completarea de acasă, iar pentru asta vreau să le mulțumesc tuturor dascălilor care m-au ghidat în toți acești 12 ani de studiu.

Un rol important l-au avut si colegii mei, cu care m-am sfătuit și alături de care am crescut în pregătirea școlară.
Subiectele de anul acesta mi s-au potrivit pot spune și, personal, am încercat să le abordez pe fiecare cu seriozitate, indiferent de gradul de dificultate. Consider că diferența de câteva sutimi e irelevantă, iar meritele tuturor celor care au obținut note din vârf sunt la fel de mari ca ale mele.

Am depus contestație la chimie, inițial am obținut 9.90, iar ulterior comisia de contestații mi-a dat punctaj maxim. Mi-am asumat riscul contestației, deoarece chimia era materia la care fusesem cea mai sigură pe mine.

Mă pregătesc pentru admiterea la UMF „Iuliu Hațeganu” Cluj-Napoca, unde îmi doresc să îmi continui studiile în medicina generala, care combină plăcerea mea de a lucra cu oamenii și de a-i ajuta deopotrivă” – a declarat Maria Brăgaru.

„Consider că esențială în pregătirea mea pentru acest „examen al maturității” a fost atât munca depusă în cei patru ani de liceu, cât și ambiția din ultimele luni. Cu toate că încă din generală am avut o pasiune pentru Limba Română, ultimul și cel mai amplu subiect a strecurat în mintea mea câteva fărâme de frică. Sfătuiesc elevii care urmează să susțină acest examen să consulte mai multe surse pentru a găsi metoda de învățare care li se potrivește cel mai bine.

La matematică pot spune că exercițiul este cheia spre reușită, iar formulele trebuie înțelese și aplicate pentru a-și face loc în memoria noastră.

Informatica a fost mereu o pasiune, de aici și dorința mea de a studia mai departe la UBB (Universitatea „Babeș-Bolyai”) și de a profesa în domeniul IT. Pentru a recapitula și întelege mai bine ce am învățat, am explicat altor colegi și prieteni, lucru care m-a ajutat enorm.

Subiectele au fost de un nivel mediu, aș spune, echilibrate și pe alocuri cu provocări, dar nicidecum imposibile. Atenția și inspirația influențează în mare parte nota pe care o obținem la orice examen.

Inițial am obținut nota 9,85 la matematică, unde știam că am facut corect și complet (într-adevăr, cu o altă abordare decât cea din barem), de aceea am fost hotărâtă să depun contestație, în urma căreia am primit calificativul maxim.

Universitatea la care doresc să aplic nu ia în considerare media de la examenul de bacalaureat, dar mi-am dorit să-mi demonstrez mie că pot. Îndemn elevii să-și urmeze visul și pasiunea cu orice preț, să-și dorească să devină în fiecare zi o mai bună versiune a lor.

Aș dori pe această cale să le mulțumesc profesorilor care m-au susținut, prietenilor și mai ales familiei care s-a implicat și a investit în educația mea. Sunt bucuroasă că am reușit să-i fac mândri și să fiu printre colegele mele de la Colegiul Național „Gherghe Șincai” care au obținut nota maximă. Sunt cuprinsă, totodată, de un sentiment de bucurie și nostalgie, deoarece printre fetele de nota 10 se află și cea mai bună prietenă a mea alături de care am copilărit la poalele Muntelui Țibleș” – mărturisește Bianca Bozga.

Le felicităm sincer pe aceste absolvente și suntem siguri că vor avea parte de un viitor frumos, cu vise mărețe împlinite! Felicitări, de asemenea, cadrelor didactice și părinților pentru munca și susținerea necondiționată!

Despre celelalte trei fete de 10 puteți citi în linkul de mai jos.

L.C.H.

Cine sunt elevele din Maramureș care au luat 10 la examenul de bacalaureat; Cum s-au pregătit și ce planuri de viitor au


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu