Share
Uite Plantin, nu e Plantin! Minaur l-a dat afară pe francez din motive disciplinare

Uite Plantin, nu e Plantin! Minaur l-a dat afară pe francez din motive disciplinare

Site-ul minaur.ro a anunțat luni că „antrenorul francez Stéphane Plantin nu va mai conduce echipa de handbal masculin a CS Minaur și în următorul sezon. CS Minaur i-a reziliat contractul, Plantin absentând de la antrenamentele echipei noastre mai bine de o lună, situație considerată inacceptabilă de conducerea clubului.”

După mai multe episoade de „mă iubește, nu mă iubește” telenovela relației dintre CS Minaur și Stéphane Plantin a suferit o întorsătură dramatică și a ajuns la momentul „Minaur nu mă mai dorește”. Doar că cele două părți sunt legate printr-un contract ale cărui clauze nu le cunoaștem, dar le putem intui.

Pe de o parte conducerea Minaur invocă, probabil justificat conform contractului, faptul că Plantin ar fi întârziat mai bine de o lună la antrenamentele echipei, care ar fi început pe 2 iunie, cu toate că data oficial anunțată pentru reunirea lotului a fost cea de 29 iunie. Pe de altă parte, francezul se poate prevala de forța majoră prin faptul că se afla acasă și o revenire în România înainte de data de 29 iunie l-ar fi obligat la o carantină de 14 zile. Mai mult, conform declarațiilor sale (susținute cu siguranță de dovezi), acesta a suferit o intervenție chirurgicală pe data de 23 iunie, programată încă din toamna anului trecut pentru o perioadă care înainte de pandemie era în mod normal una de pauză în calendarul handbalistic.

Din informațiile ajunse în presă știm că contractul lui Plantin s-a prelungit automat cu un an, conform unor clauze de performanță îndeplinite. Mai mult, noul contract ar fi fost semnat încă la începutul lunii martie, înainte de instaurarea stării de urgență. Ulterior, Plantin a declarat că există încă aspecte importante de clarificat în privința contractului său, aspecte ce urmau a fi discutate odată cu sosirea sa la Baia Mare. În plus, diferite publicații, inclusiv cotidianul francez L’Équipe, au întărit în mod repetat că CS Minaur își dorește să continue colaborarea cu antrenorul care a dus echipa pe locul 3 în sezonul recent încheiat.

Stéphane Plantin a ajuns luni la club și a fost informat verbal că se renunță unilateral la serviciile sale, informația fiind apoi publicată pe site-ul oficial, care mai precizează că: „conducerea clubului va face o analiză și va propune un nou antrenor principal la echipa masculină, în cel mai scurt timp…”. Până atunci, antrenor interimar este Alexandru Sabou.

Așteptăm derularea evenimentelor, reacția lui Plantin și, eventual, numele noului antrenor. Antrenor care, la calitatea lotului alcătuit, trebuie să fie cel puțin la nivelul francezului.

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur Baia Mare by Ovidiu Dragomir


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu