Share
Tudor Botea după transferul la Dinamo: „Am învățat foarte multe de la Stéphane Plantin”

Tudor Botea după transferul la Dinamo: „Am învățat foarte multe de la Stéphane Plantin”

Despre Tudor Botea am mai scris și o vom mai face. El e ilustrarea perfectă a seminței de bambus ce stagnează în pământ între 3 și 5 ani până să treacă în faza în care crește zeci de metri pe an. Educat la Academia de Handbal Minaur, în spiritul marilor predecesori din legendara echipă băimăreană, Tudor a arătat tot timpul potențial, dar nu a strălucit, așa cum până și suporterii simțeau că ar fi putut.

Revelația echipei naționale

Are totuși în palmares nenumărate titluri de campion la juniori, selecții la loturile de juniori și tineret. În 2016 a trecut în handbalul mare și a contribuit la promovarea noului CS Minaur în Liga Zimbrilor. A fos apoi împrumutat la Oradea, unde a continuat să muncească. Descătușarea a venit anul trecut, odată cu sosirea la Minaur a lui Stéphane Plantin. Botea a fost investit cu tot mai multă încredere și rezultatele nu s-au mai lăsat așteptate. Evoluția sa la Minaur a fost din ce în ce mai convingătoare, reușind să se bată de la egal la egal pentru statutul de titular pe postul de inter stânga cu mult mai titratul său coleg de echipă Alexandru Csepreghi.

Totul a culminat în ianuarie, la Kosovo, la turneul preliminar de calificare pentru Campionatul Mondial, desfășurat la începutul anului la Benevento (Italia), acolo unde prin cele 15 goluri marcate și-a câștigat titlul de „revelație a echipei naționale”.

Transfer surprinzător

La începutul acestui an Botea a semnat un nou contract pe 2 ani cu Minaur și a fost anunțat de club ca făcând parte din lotul echipei pentru sezonul următor.

Vineri însă, eterna rivală Dinamo București a anunțat că a acontat serviciile lui Tudor Botea și că acesta este de acum „câine” cu acte în regulă. O mișcare surprinzătoare și un pas mare înainte în cariera băimăreanului, care e posibil ca în sezonul viitor să evolueze în Champions League.

Minaur pierde un jucător pe care handbalul băimărean l-a format, l-a crescut și l-a dus la maturitate. Și mai pierde un handbalist care e pe cale să obțină în această vară licența la 3 facultăți în același timp: Studii europene (UBB), Marketing și Geografia turismului (Univesitatea Vasile Goldiș).

„…o mențiune specială pentru Stéphane Plantin”

La scurt timp după anunțarea transferului său Tudor Botea a făcut o scurtă declarație pentru DirectMM:  ”Am avut parte de câțiva ani foarte frumoși la Minaur. Îmi pare rău că sezonul 2019-2020 s-a încheiat prematur, pentru că aș fi avut șansa în sf ârșit să câștig o medalie cu echipa la care am crescut. Le mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat de-a lungul timpului, cu o mențiune specială pentru Stéphane Plantin, de la care am învățat foarte multe anul acesta. Le mulțumesc și suporterilor pentru toată susținerea pe care mi-au arătat-o, de la începutul  meu la Minaur și până acum. Sunt convins că vor umple sala la fiecare meci al băieților și îi vor susține și în cele mai grele momente.”

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


2 Comentarii în această postare

  1. Bela Gulden la Minaur! Se negociază la baioneta!

    Răspunde
  2. Dam salarii de 5.000-8.000 de euro,lunar la sportivii străini aduși din banii BAIMARENILOR si copii BAIMARENILOR sportivi sunt bataie de joc!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu