Share
Stéphane Plantin: „Mulțumesc fanilor. Voi sunteți pilonul de bază al acestui club”

Stéphane Plantin: „Mulțumesc fanilor. Voi sunteți pilonul de bază al acestui club”

Un mesaj deosebit de emoționant a fost postat joi la amiază pe pagina personală a antrenorului Stéphane Plantin. Acesta le mulțumește jucătorilor și colaboratorilor săi direcți de la CS Minaur, într-o manieră de „adio”, care duce cu gândul la o despărțire. Ambiguitatea textului a provocat reacții aprinse în rândul suporterilor, dar și a jurnaliștilor, care au titrat, anunțând plecarea lui Plantin de la echipă.

DirectMM a mai informat recent că Plantin „a fost împins la limita rezistenței fizice și psihice și chiar dincolo de ea, din cauza stresului generat de presiunile și tensiunile la care a fost supus în ultima perioadă în cadrul clubului.” Faptul că în mesajul său postat joi francezul nu face nici o referire la nici unul din managerii clubului, e un semn evident al tensiunilor dintre cele două părți.

Alături de mesajul său, Plantin postează și câteva imagini sugestive din timpul acestui sezon, menționând: „Iată o mică selecție de fotografii care ilustrează pentru mine sezonul trecut în România. Un loc 3 în campionat, o calificare europeană și o excelentă experiență. Mulțumesc tuturor jucătorilor, a fost o plăcere să vă însoțesc în atingerea succesului și realizarea obiectivelor noastre. Sunt foarte mândru de parcursul tuturor și în același timp, înainte de toate, îmi voi păstra valorile. Sper ca acestea să vă ghideze în continuare ca jucători, dar mai presus de toate ca oameni: muncă, respect, încredere, echipă, ambiție. Felicitări tuturor. Mulțumesc celor de la CS Minaur Baia Mare pentru că a avut încredere în mine să aduc echipa din partea de jos a clasamentului, unde a fost sezonul precedent și mulțumesc de asemena foarte, foarte mult fanilor care mi-au arătat și încă îmi arată sprijinul lor. Voi sunteți pilonul de bază al acestui club. ” Plantin le mulțumește și colaboratorilor săi direcți de la echipă și din cadrul clubului: Alexandru Sabou, Boris Aspiridis, Răzvan Pop, Raul Nistor și Mihaela Hecko.”

În mesaj, francezul nu face nici o referire la încheiera relației sale cu clubul, dar tonul pare unul de despărțire. În consecință, comentariile la postarea sa lansează întrebări precum: „Deci pleci?”, „Care e noua ta destinație?”, „Care va fi noua ta aventură?”. Alți suporteri îndeamnă la răbdare.

DirectMM l-a contactat pe antrenorul francez, care într-o primă fază a afirmat simplu că nu s-a schimbat nimic de la ultima s-a declarație dată publicației noastre, completând ulterior: „Prin postarea de pe facebook am dorit să îmi exprim gândurile despre sezonul care a trecut. Nu știu ce îmi rezervă viitorul, dar știu că am în continuare contract cu clubul și pentru sezonul viitor. Cunosc zvonurile. Ele sunt întemeiate, dar nu doresc să mă exprim pentru moment referitor la ce va fi în sezonul viitor. E doar momentul să încheiem cum se cuvine sezonul care a trecut.”

Alte comentarii sunt de prisos. E clar că cele două părți sunt încă probabil în negocieri, ale căror rezultat poate duce în ambele sensuri, sau la despărțire sau la continuarea colaborării. La fel de clar e că CS Minaur are pregătită și varianta de înlocuire, în cazul unei despărțiri, în persoana lui Adi Popovici, care e înlocuit din funcția de Team manager al echipe de către Nicolae Făt.

Cert e că această stare de incertitudine creează tensiuni atât în rândul suporterilor, cât și al jucătorilor. Dealtfel, handbaliștii de la Minaur au început deja de câteva zile pregătirea fizică, în grupuri restrânse, respectând indicațiile autorităților referitoare la pandemia de coronavirus.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Dar la jigodile care l-au sapat,de ce nu le multumeste?

    Răspunde

Lasă un comentariu