Share
Progresul Șomcuta Mare a câștigat Liga a 4-a județeană și merge la baraj pentru Liga a 3-a

Progresul Șomcuta Mare a câștigat Liga a 4-a județeană și merge la baraj pentru Liga a 3-a

După foarte multă vreme de când nu s-a mai jucat un meci oficial pe Stadionul „Viorel Mateianu”, vineri după-amiază a avut loc în condiții organizatorice excepționale, finala campionatului județean de fotbal în Liga a IV-a. S-au întâlnit câștigătoarele seriilor nord și sud, CSM Sighetu Marmației și Progresul Șomcuta Mare.

La partidă au asistat din tribune doar oficiali ai cluburilor și reprezentanți ai organizatorilor, precum și jurnaliști. Întregul meci a necesitat o organizare meticuloasă pentru a respecta protocolul sanitar impus de autorități și de Federația Română de Fotbal. Au fost la fața locului și reprezentanți ai Direcției Județene de Sănătate Publică, pentru a se asigura că se respectă normele sanitare.

Calitatea partidei a fost în mod vădit influențată de faptul că nici una din cele două echipe nu a mai jucat fotbal la nivel oficial de mai bine de 8 luni, nereușind nici măcar să joace un meci amical înaintea finalei. Am văzut totuși faze de poartă, dar și destul de multe greșeli. Scorul a fost deschis spre finalul primei reprize de sigheteni. Portarul șomcutenilor, Lovasz, a reușit să blocheze un șut din marginea careului, însă a scăpat mingea în față și Gubics a profitat marcând din careul mic (1-0, min. 44).

Imediat după revenirea de la vestiare, Șomcuta a egalat în minutul 51 prin Gherghel, care a reluat de la 10 metri o minge trimisă din corner (1-1). Până la final am mai consemnat câteva faze interesante, ambii portari fiind însă pe fază, cu un plus pentru Iuliu Roșiianu.

După cele 90 de minute s-au jucat și prelungiri, însă a fost evidentă căderea fizică de ambele părți, în ciuda celor 5 schimbări efectuate de cei doi tehnicieni. Nimic demn de consemnat în prelungiri, așa că s-a ajuns și la prelungiri. În prima serie de câte 5 execuții ambii portari au reușit să pareze câte două execuții.Apoi, la 5-5 sighetenii au ratat și imediat după aceea Șomcuta a transformat prin Balmoș devenind campioana județului.

Pentru CSM Sighetu Marmației au transformat Racz, Mușat, R. Novoselenszki și Gavaller, iar pentru Progresul Șomcuta Mare au înscris Ignat, Răduneață, Buhai, Mureșan și Balmoș.

Partida a fost arbitrată de Szabolcs Kovacs (Satu Mare, Liga 2), asistat de Radu Despa (Maramureș, Liga 2) și Răzvan Soponar (Maramureș, Liga 2). Rezervă arbitru: Norbert Kemenes (Maramureș, Liga 3). Rezervă arbitru asistent: Cristian Lucaci (Maramureș, Liga 2). Observator: Zoltan Szekely (Maramureș, Liga 1).

CSM Sighetu Marmației – Progresul Șomcuta Mare 1-1 (1-0) 5-6 după penaltyuri

CSM Sighetu Marmației: Roșiianu, Ofrim, Varga, A. Novoselenszki, T. Pop , Zbona, Gordan, Tarța, M. Pop, R. Novoselenszki, Gubics. Rezerve: Bogdan, Gavaller, Hofer, Mușat, Racz, Vișovan. Antrenor: Neluțu Hotea.

Progresul Șomcuta Mare: Lovasz, Illes, Ignat, Lazăr, Revesz, Balmoș, Gherghel, Răduneață, V. Pop, Bîrlea, Bușica. Rezerve: Buhai, Cormoș, David, Hauși, Mihalca, Mureșan, N. Pop. Antrenor: Mircea Dan.

Din postura de campioană, Progresul Șomcuta Mare va reprezenta județul la barajul de promovare în Liga 3. Inițial, campioana Maramureșului trebuia să facă parte dintr-o mini-grupă de baraj alături de campioanele din județele Sălaj și Bistrița-Năsăud. Asociația Județeană de Fotbal Bistrița-Năsăud a anunțat, însă, Federația Română de Fotbal că nu va avea reprezentantă la aceste jocuri de baraj. În consecință, calificarea în Liga a treia din această mini-grupă se va decide între Progresul Șomcuta Mare (campioana Maramureșului) și Sportul Șimleu Silvaniei (campioana Sălajului). Meciul se va disputa în 9 august, pe stadionul Olimpia din Satu Mare.

În ceea ce privește cealaltă finalistă a Maramureșului, CSM Sighetu Marmației, aceasta va reprezenta județul în Cupa României, conform hotărârii Biroului Executiv care s-a întrunit în ședință la începutul acestei săptămâni.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu