Share
În infernul din Giulești s-a lăsat răcoarea, după ce băimărencele au câștigat la pas duelul cu Rapid

În infernul din Giulești s-a lăsat răcoarea, după ce băimărencele au câștigat la pas duelul cu Rapid

În infernul din Giulești s-a cam lăsat răcoarea, doar o parte a suporterilor vișinii făcând act de prezență la confruntare din etapa a 18-a a Ligii Florilor, dintre CS Rapid București și CS Minaur Baia Mare. Portărița Cristina Enache și-a dat cu apă sfințită poarta și le-a interzis rapidistelor vreo 10 goluri cu paradele sale. Minaur a câștigat meritat, cu o defensivă ermetică și cu mai multă maturitate.

CS Rapid – CS Minaur Baia Mare: 20-27 (13-14)

O primă jumătate de meci ceva mai echilibrată, Minaur nereușind să se desprindă la mai mult de 3 goluri decât în a doua parte (7-10, min. 17). E drept, s-a ratat destul de mult de ambele părți, uneori chiar copilărește, Seraficeanu reușind contraperformanța de a nu marca de două ori consecutiv, pe contraatac. Noroc că și de cealaltă parte atacul a fost ineficient, așa că, doar cu 3 minute înainte de pauză, băimărencele conduceau 11-14. Apoi Shteriova și Lisewska ratează ambele câte două ocazii și rapidistele se apropie la 13-14, cu două reușite în ultimele 15 secunde, o dată de la 7 metri și mai apoi din poartă în poartă, în ultima secundă.

După pauză Minaur face un joc excelent în apărare, dublat de câteva intervenții de efect ale Cristinei Enache, înger în infernul rapidist, și ajunge în minutul 55 cu doar 3 goluri primite și 11 marcate (16-25). Antrenoarea Carmen Amariei ia time-out și își trece echipa pe modul ”antrenament” cu gândul la meciul ce urmează. Buceschi își menajează titularele, se joacă mai relaxat și Rapid mai marchează de 4 ori, de ochii ultrașilor din tribune.

Victorie meritată și muncită pentru Shteki & Co pentru care urmează un meci dificil acasă cu Gloria Bistrița și apoi o pauză de aproape o lună, motivată de acțiunile echipei naționale.

CS Minaur Baia Mare: Ana Maria Măzăreanu (2 intervenții), Cristina Enache (10 intervenții, a apărat și un 7m) – Yaroslava Burlachenko 6/7, Sylwia Lisewska 5/9 (2 din 7m), Marija Shteriova 4/7, Andreea Popa 3/3, Oana Cîrstea 3/4, Helena Rysankova 3/5, Sonia Seraficeanu 3/9, Larisa Tămaș, Petruța Argyelan 0/1, Roxana Szolosi, Anca Polocoșer, Camelia Hotea, Mădălina Conache, Oana Bondar. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu