Share
Handbal masculin. Răzvan Pop, Minaur Baia Mare: “Avem o echipă foarte bună, nu bună!”

Handbal masculin. Răzvan Pop, Minaur Baia Mare: “Avem o echipă foarte bună, nu bună!”

Greu de crezut că este cineva pasionat de handbal în Baia Mare care să nu-l cunoască pe Răzvan Pop.

A jucat și a fost campion cu Minaur, joacă și acum, ba mai mult, după accidentarea tânărului Buzogany, antrenorii echipei noastre sunt nevoiți să conteze pe Răzvan pentru următoarea perioadă de timp. Iar Răzvan se străduiește să țină steagul sus.

– Se pare că nu te lasă parchetul din sală să stai acasă. Acum “n-ai de ales” și trebuie să-ți ajuți colegii în următoarele meciuri.

– Da, așa e, oricum eram aproape de parchet. Acum trebuie să fiu pe parchet. Îmi pare rău de accidentarea lui Barni, pentru că este un portar valoros și a demonstrat în minutele pe care le-a avut în turneul de la Sf. Gheorghe, dar accidentările fac parte și ele din viața unui jucător și intervin și astfel de momente. Încerc să reintru cât de repede se poate într-o formă cât de cât bună și să-mi fac datoria de portar.

– Primul meci pe care-l aveți este cu Steaua, un meci pe care-l jucați în București. Cum ai văzut tu precedentele 10 runde disputate până acum. Cum vezi Minaur după aceste turneee, mai ales că am avut și nenumărate probleme?

– Părearea mea este că avem o echipă foarte bună, nu bună. O calitate individuală  foarte bună. Acum, din cauza acestui virus nu jucăm la adevărata valoare. Și va fi greu tot anul acesta, pentru că nu se știe sigur când joci, când ești cel mai aproape de adevăr. Din păcate a fost la fel și cu ultimul meci, cel cu Timișoara. Am avut 10 zile de pregătire și sunt sigur că antrenorii au pregătit un program care să ne aducă în vârf de formă și, până la urmă, meciul nu s-a mai jucat. E foarte greu să ajungi acolo unde îți dorești, e multă incertitudine.

– Probleme sunt la toate echipele nu doar la Minaur. Probabil cine va gestiona cel mai bine criza aceasta nenorocită va avea câștig de cauză.

– Da. Problema asta este una nouă pentru fiecare antrenor. Dacă s-ar mai fi întâlnit cu așa ceva își putea face un plan de pregătire cât de cât. Acum, fiecare trebuie să improvizeze și să se adapteze la situația existentă.

– Minaur va juca în luna decembrie, probabil, și în cupele europene. Turul III din EHF European Cup este programat în 12/13-19/20 decembrie. Sunt și meciuri de campionat în decembrie, deci va fi o lună plină. La fel de bine s-ar putea să nu se joace, însă noi luăm programarea cum este ea acum.

.- Exact. Va fi o lună decembrie cu multe meciuri, dacă totul decurge normal. Noi avem un lot numeros și ne putem descurca, desigur, dacă nu mai intervin alte cazuri nedorite. Eu zic că suntem pregătiți. Și oricine va fi în teren la ora meciului se va strădui să-și facă datoria la maximum, să demonstreze că-și merită locul în echipă. Vorbim despre Minaur și ne bucurăm că vorbim din nou de cupe europene. Mergem pe două fronturi și sperăm să facem treabă.

– Unde vezi echipa noastră la final? Momentan suntem în plutonul fruntaș după 10 runde. Vezi o favorită certă la titlu în Liga Zimbrilor?

– Fără falsă modestie, eu zic că merităm un loc pe podium. Asta depinde de omogenitate, de toate cazurile care pot apărea. Sunt echipe bune, iar Liga Zimbrilor este destul de echilibrată acum: Dinamo, Constanța, CSM București, Potaissa și nu numai ele, sunt echipe bune cu care ne batem.

– Voi ați demonstrat în meciul cu Constanța, spre exemplu, o dăruire exemplară, iar meciul a fost pierdut nemeritat. La fel însă a fost un meci slab cu Călărași, în care n-a mers treaba deloc cum trebuie.

– Meciul împotriva celor de la Constanța a arătat o supermotivație, iar pe urmă, în meciul cu Călărași a lipsit. Meci de meci trebuie să fim acolo, să găsim plăcerea de a juca, să ne batem pentru fiecare minge. Trebuie să fim fericiți că mai putem juca handball și că nu vor mai fi pauze cum au mai fost.

– Vă lipsesc spectatorii?

– Clar, absolut clar. Mai ales în meciurile de pe teren propriu sau în meciurile cu echipele tari. În Baia Mare ai un suport cum rar se poate vedea. Eu știu ce înseamnă să te împingă publicul băimărean de la spate și unde se poate ajunge alături de el.

Sursa – csminaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu