Share
Fotbal, Liga 3. Vasile Miriuță este noul antrenor al echipei de fotbal a municipiului Baia Mare

Fotbal, Liga 3. Vasile Miriuță este noul antrenor al echipei de fotbal a municipiului Baia Mare

Vasile Miriuță este un nume binecunoscut în lumea fotbalului românesc și nu numai, atât din postura de jucător cât și din cea de antrenor. Din această iarnă, Vasile Miriuță va fi cel care va conduce destinele grupării băimărene, cu care are ca obiectiv imediat promovarea  în Liga a doua. Mai apoi, după cum îl cunoaștem, e clar că se va strădui să ducă echipa municipiului Baia Mare, azi Minaur, în viitor Minerul Baia Mare, în Liga 1. Miriuță a acceptat să facă acest pas, chiar dacă până acum nu a antrenat în România decât în Liga 1, tocmai pentru a ajuta cu experiența și valoarea sa gruparea de la care a plecat în fotbalul mare.

Miriuță s-a născut în data de 19 septembrie 1968 și este “un bun” al Maramureșului, el începându-și cariera de fotbalist în județul nostru. A jucat pentru FC Baia Mare (1988-1990), după care s-a transferat la Dinamo (1990–1991) și la Gloria Bistrița (1991-1992). A plecat mai apoi în străinătate, unde a jucat pentru Gyor, Bourges, Videoton, Ferencvaros, dar cu impact major a fost prezența sa ca jucător la echipa germană Energie Cottbus, acolo unde a evoluat din 1998 până în 2002.

Ultimele sezoane ca fotbalist le-a jucat pentru MSV Duisburg, Gyor și Honved Budapesta. În total, la echipele enumerate mai sus a disputat 354 de meciuri, înscriind nu mai puțin de 70 de goluri.

Au existat mai multe tentative de convocare la echipa națională a României, însă Vasile Miriuță a ajuns să joace pentru națională Ungariei, în perioada 2000-2003, având nouă selecții și un gol marcat (contra Spaniei, într-un meci jucat în 21 august 2002).

După ce a pus “ghetele în cui”, “Tati” (cum i se mai spune), a început o nouă carieră, cea de antrenor, conducând mai întâi echipa Under 19 și apoi echipa secundă a germanilor de la Energie Cottbus. Primul contract de antrenor în România l-a semnat cu Ceahlăul Piatra Neamț (2013), după care a ajuns la CFR Cluj-Napoca. A mai antrenat la Gyor, ASA Târgu Mureș, Energie Cottbus, din nou la CFR Cluj, Concordia Chiajna, Dinamo București, Hermannstadt (în două rânduri) și Kisvarda.

Din această iarnă îl înlocuiește la prima echipă pe Dorin Toma, căruia clubul sportiv al municipiului Baia Mare îi mulțumește pentru munca sa și ți dorește succes pe mai departe în carieră.

Sursa – csminaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. Stefan Hoffmeiszter

    Hallo Pilä. Iti doresc mult succes in noua ta tentativä.👍🍀⚽️😘

    Răspunde

Lasă un comentariu