Share
Fotbal, Liga 3: Baia Mare și Șomcuta Mare încep sezonul în 12 septembrie, teoretic

Fotbal, Liga 3: Baia Mare și Șomcuta Mare încep sezonul în 12 septembrie, teoretic

La sediul Federației Române de Fotbal a avut loc, marți, întâlnirea Comitetului Executiv, iar responsabilii au hotărât soarta Ligii 2 și Ligii 3. Liga 3 va avea la start zece serii cu câte zece echipe, astfel că numărul de echipe va crește de la 80 la 100, iar campionatul ar trebui să înceapă pe data de 12 septembrie. În sezonul regulat, meciurile se vor juca în sistem tur-retur, astfel că echipele vor avea câte 18 meciuri de disputat, conform minaur.ro.

După terminarea sezonului regular, primele două clasate din fiecare grupă se vor califica la barajul de promovare ce se va disputa tot tur-retur.

Ultimele două echipe din fiecare serie vor pica automat în Liga 4, dar acolo va merge și cel mai slab loc 8 din toate cele zece serii. În total vor retrograda 21 de echipe, la fel ca până acum, când erau cinci serii și picau ultimele patru locuri din fiecare grupă, cât și cel mai slab loc 12.

E greu de spus cum ar arăta o serie unde să joace CS Minaur, pentru că nu știm exact cine s-a înscris sau ce echipă a fost primită prin alte metode decât cele știute (invitații).

Totuși, Minaur ar purea fi colega de serie cu Progresul Șomcuta Mare, CSM Satu Mare, SCM Zalău, Gloria Bistrița, CSC Sânmartin, Luceafărul Oradea, Sănătatea Cluj-Napoca, Sticla Arieșul Turda și CFR 2 Cluj (deși se pare că nu s-a înscris). Ar mai putea apărea CAO Oradea sau Sportul Șimleu Silvaniei.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu