Share
Fotbal feminin – obiectiv îndeplinit pentru „domnițele râului”

Fotbal feminin – obiectiv îndeplinit pentru „domnițele râului”

Fotbalul feminin de primă ligă se oprește definitiv, cel puțin în cazul echipelor din a doua jumătate a clasamentului. Decizia Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal face ca echipa băimăreană AS Independența să încheie campionatul pe locul 8, loc neretrogradabil. De altfel, același comitet a decis că nici o echipă nu va retrograda de pe prima scenă a fotbalului feminin românesc, urmând ca din sezonul viitor campionatul să aibă la start 14 echipe, adică cele 12 din acest sezon plus ocupantele primului loc din cele două serii ale Ligii a 2-a. Urmează ca în sezonul 2021-2022 să se revină la formatul cu 12 echipe, ocupantele locurilor 13 și 14 urmând a retrograda direct, iar cele de pe 11 și 12 vor participa la un baraj cu echipele aflate pe primul loc în cele două serii ale Ligii a 2-a.

În ceea ce privește stabilirea clasamentului în zona de play off, adică primele 6 locuri, o decizie în privința eventualei continuări a jocurilor va fi luată după o consultare cu cluburile.

AS Independența Baia Mare reușește deci, chiar și în aceste condiții, să își îndeplinească obiectivul de a rămâne pe prima scenă. Cu 3 victorii, un egal și 7 înfrângeri, și un golaveraj negativ de -8, elevele lui Liviu Ivasuc au depășit patru contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradării și s-au aflat la doar 4 puncte de o posibilă clasare în play-off. „Domnițele râului” încheie astfel pozitiv un sezon dificil, cu multe accidentări în lot, dar și cu o serie de convocări la loturile naționale de senioare (Denisa Predoi) și junioare (Daiana Oneț, Marinela Cotos, Camelia Daneliuc și Raluca Dragoș). De asemenea, Liviu Ivasuc a reprezentat clubul și la nivel național din postura de secund al naționalei Under 19.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu