Share
Final de campionat în contextul pandemiei COVID-19: De două ori bronz pentru handbalul băimărean

Final de campionat în contextul pandemiei COVID-19: De două ori bronz pentru handbalul băimărean

Liga Zimbrilor și Liga Florilor vor lua, se pare, calea europeană în contextul pandemiei de Covid 19. Încercările repetate ale conducerii Federației Române de Handbal (FRH) de a continua sub o formă sau alta competițiile de handbal românești au rămas fără esență. Asta pentru că Federația Europeană de Handbal (EHF) a solicitat recent ca până la 1 iunie, respectiv 9 iunie, să i se comunice participantele în cupele europene. În consecință, orice clasament stabilit după această dată are doar valoare simbolică, nemaicontând pentru forul european. Oricum, România rămăsese singura țară care încă avea intenții de continuare a campionatelor.

Astfel, conducătorii cluburilor din țară au participat luni și marți la conferințe video cu conducerea FRH în care au fost consultate cu privire la continuarea campionatelor, metode de stabilire a ierarhiilor și a noilor promovate dar și în legătură cu Cupa României.

S-a opinat în unanimitate la feminin și în majoritate la masculin că nu mai este cazul reluării campionatelor și s-a propus să nu retrogradeze nici o echipă, sezonul viitor urmând a avea la start câte 16 echipe în ambele campionate. S-au vehiculat diferite modalități de stabilire a ierarhiilor, însă decizia finală va fi luată de Consiliul de Administrație, într-o ședință din 18 mai. S-a agreat de asemenea amânarea, probabil pentru la toamnă a Final 4-urilor Cupei României.

În ceea ce privește echipele de handbal ale CS Minaur, ambele se află pe poziția a 3-a, și vor rămâne pe acest loc, indiferent după ce metodă sau criterii se vor stabili ierarhiile finale. Dacă se vor decerna medalii, atunci CS Minaur Baia Mare va deveni posesoarea celor de bronz și va avea drept de participare, atât la masculin, cât și la feminin, într-o cupă europeană, probabil Europa Handball League.

O altă propunere importantă votată de reprezentanții cluburilor masculine este eliminarea criteriului conform căruia doar 3 jucători extracomunitari sunt legitimabili, dar și introducerea obligativității de a avea minim 8 jucători români pe foaia de joc.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu