Share
Emoții, lacrimi și zâmbete: Clopoțelul a sunat pentru ultima dată pentru elevii claselor a XII-a (FOTO)

Emoții, lacrimi și zâmbete: Clopoțelul a sunat pentru ultima dată pentru elevii claselor a XII-a (FOTO)

Liceul – perioada cea mai frumoasă din viața unui om. În care ai posibilitatea să legi prietenii adevărate și să muncești cu seriozitate pentru visele tale. Ultimul clopoţel a sunat pentru absolvenții de liceu din Maramureş, festivitățile de absolvire desfășurându-se ieri (3 iunie) și azi (4 iunie).

Pe lângă zâmbetele largi (majoritatea acoperite de mască), tinerii au avut mari emoții și lacrimi în ochi. S-a mai încheiat un capitol… Unii au avut baloane, alții tricouri personalizate sau coronițe. Dar cel mai important e că s-au avut unii pe alții aproape. Au cântat, s-au fotografiat, s-au aplaudat. Anul trecut, din cauza pandemiei, festivitățile de absolvire nu au avut loc.

„Visam la ziua absolvirii încă din prima zi de când mi-am cunoscut colegii… visam că totul o să fie atât de frumos în ultima noastră zi de liceu… Din păcate s-a anulat banchetul, festivitatea de închidere alături de părinți și cei dragi nouă, cântând „Gaudeamus” prin liceu după cum era tradiția. Familia și prietenii nu au putut fi alături de noi în curtea liceului în aceste momente… ne-au văzut în clipuri și poze doar.

Totuși, față de anul trecut, am putut fi alături de colegii și profesorii noștri în ultima zi de liceu, ultima zi în calitate de elevi ai acestui liceu. Au trecut atât de rapid acești patru ani, parca zilele trecute a fost prima oră de dirigenție, iar ieri a fost ultima oră de dirigenție…

Ultima oră de dirigenție a fost fost una cu multe emoții, multe gâduri bune, cu râsete, dar și cu lacrimi. Doamna dirigintă ne-a pregătit două surprize atât de drăguțe. Ana dintre ele a constat într-un chestionar format din 5 întrebări, care să marcheze momentul absolvirii, acesta să fie pus într-un loc sigur, iar la intâlnirea de zece ani să ne fie înmânat inapoi. A doua surpriză au fost diplomele realizate tot de doamna dirigintă, ea asemănându-ne cu câte un personaj dintr-un desen animat.

Am încheiat o etapă și alta începe în viața noastră”, a declarat Antuza Rusu, absolventă a Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare.

„A fost o zi minunată! Nu speram să avem parte de ea, mă gândeam că va fi ca anul trecut. Sunt fericită că am avut parte în acești patru ani de asemenea colegi, de profesori implicați și buni, adevărați prieteni aș putea spune. Sunt emoționată și încă sub influența celor trăite la ultima oră de dirigenție și în cadrul festivității de absolvire”, spune și o elevă de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare.

Mesajul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș

Cu prilejul acestui important eveniment, absolvirea, ISJ Maramureș transmite un mesaj tinerilor:

„Dragi tineri, stimați colegi, onorați părinți, prieteni ai școlii, trăim astăzi emoția începutului de drum. Acești frumoși tineri încep, nerăbdători, urcușul pe treptele devenirii.

Dragi elevi, succesul vă poate edifica sigur și definitiv, dar reușita înseamnă responsabilitate în fața voastră și în fața celorlalți, pentru că bunul nume și consacrarea obligă.Școala va rămâne pentru voi un spațiu al amintirii unor ani unici și, oricât de departe veți colinda prin labirintul vieții, vă veți regăsi ecoul pașilor voștri în aceste săli de clasă și pe aceste coridoare.

Stimaţi colegi, procesul de învăţământ, prin calitatea şi seriozitatea sa, este unul făuritor de destine, de această responsabilitate fiind conştienţi toţi cei care conturează viitorul tinerei generaţii. Prin experienţa trăită împreună, prin munca împărtășită, prin valorile și atitudinile transmise, dvs., stimați părinți, i-ați ajutat să își depășească limitele, să își construiască personalitatea, să descopere puterea visului, să caute răspunsuri la întrebări nerostite. Pentru toţi, educația rămâne o provocare, deoarece este şansa fiecăruia de a trăi înăuntrul epocii noastre și de a face, în viață, alegerile potrivite.

Vă dorim, dragi absolvenți, să surprindeți viața în cele mai intime tresăriri ale ei, să aveți un parcurs plin de reușite care să dea sens lumii voastre.Succes absolvenților maramureșeni din promoția 2020-2021, VIVAT, CRESCAT, FLOREAT!”

PS Timotei a fost în mijlocul absolvenților de seminar

Un mesaj frumos de binecuvântare și de felicitare pentru tinerii absolvenți a transmis și PS Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, din partea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului. Preasfinția Sa s-a aflat vineri, 4 iunie, la Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” Baia Mare.

„Să nu uitați că ați absolvit o școală teologică al cărei ocrotitor este Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul. Această lucrare trebuie să vă inspire, atât în viețuirea dumneavoastră din prezent cât mai ales, din viitor.

Indiferent pe unde Dumnezeu o să vă conducă pașii, nu trebuie să uitați, atât de această instituție care v-a format pe parcursul acestor ani de seminar, cât și de cadrele didactice și părinții profesori care v-au călăuzit pașii pe acest drum. Acest lucru se numește recunoștință; o recunoștință și o purtare în rugăciune pe care ar trebui să nu o uitați niciodată”, a precizat Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul.

Îi felicităm și noi pe absolvenți și le urăm mult, mult succes! Fie ca drumul vieții să le fie presărat doar cu sănătate, bucurii și realizări! Mai jos aveți câteva imagini de la festivități.

L.C.H.

Lasă un comentariu