Share
De vorbă cu Iulia Ioana Vlad: „Părinții mi-au descoperit talentul, însă nu știu dacă am moștenit pe cineva anume, este un dar de la Dumnezeu” (FOTO)

De vorbă cu Iulia Ioana Vlad: „Părinții mi-au descoperit talentul, însă nu știu dacă am moștenit pe cineva anume, este un dar de la Dumnezeu” (FOTO)

Despre Iulia Ioana Vlad (13 ani) am scris mult în ultima vreme. A participat la diverse festivaluri, a obținut premii, a cântat pricesne minunate. De data aceasta însă am luat-o la întrebări.

Am vrut să știm de unde moștenește acest glas minunat și ce-i mai place să facă în timpul liber. Iată ce am aflat:

De unde ești si la ce școală înveți?

Sunt din Baia Mare și învăț la Colegiul Național “Vasile Lucaciu”. Sunt și elevă a Școlii Populare de Artă “Liviu Borlan”, la clasa de muzică populară a doamnei profesoare Diana Cârlig, dar mă pregătesc în paralel și cu doamna profesoară Mihaela Bob.

Când ai început să cânți și de unde aceasă pasiune pentru muzică? Cum ai descoperit-o? Moștenești pe cineva din familie?

Am început cu muzica ușoară de când eram la grădinița. Văzând ca îmi place să cânt, familia m-a înscris la Palatul Copiilor din Baia Mare, unde am frecventat timp de 8 ani cursurile de muzica ușoară alături de doamna profesoară Adriana Diaconu, căreia vreau să-i mulțumesc pentru toată susținerea din acea perioada. În acești ani, am participat anual la Concursul “Mini Ursulețul de Aur” și “Ursulețul de Aur”, organizat de Palatul Copiilor. După cum spuneam, părinții mi-au descoperit talentul, însă nu știu dacă am moștenit pe cineva anume, este un dar de la Dumnezeu.

La ce concursui ai participat până acum și ce premii ai luat?

O parte dintre concursurile la care am participat sunt:

  • Festivalul Concurs „Muzica pentru toți”, secțiunea de muzica ușoară, unde am obținut locul I (2017);
  • Festivalul Lira, secțiunea muzica ușoară, tot locul I (2017);
  • Festivalul Concurs “Muzica pentru toți”, secțiunea de muzica populară, primul concurs de folclor la care am participat, reușind să obțin premiul I (2018);
  • Festivalul Folcloric “Florile Someșului”, Mireșu Mare (2018);
  • Festivalul Concurs “Floare mândra de pe Iza”, in memoriam Gheorghe Man, unde am obținut premiul III (2019);
  • Festivalul Național “Fii star în țara ta”, trofeu pe categorie (2019);
  • Festivalul Concurs Național “Mugur de Fluier”, unde am obținut Maree Trofeu (2020);
  • Concursul de pricesne “Plâng cu Hristos, ma bucur cu Hristos”, premiul I (2020);
  • Concursul Național de muzică bizantină “Ziua învierii”, mențiune (2020).

Cânți mult muzică religioasă. De ce? Multor tineri de vârsta ta probabil nu le place/nu le-ar plăcea să facă asta.

Am început să cânt muzică religioasă în anul 2017, odată cu înscrierea în Grupul de Copii și Tineri “Gaudium”, condus de prof. arhid. drd. Adrian Dobreanu, care mă susține, mă îndrumă și mă ajuta mereu în ceea ce privește muzica bisericească, dându-mi întotdeauna ocazia de a mă remarca, iar pentru asta îi sunt recunoscătoare.

Cânt muzică religioasă deoarece cuprinde atât rugăciune, cât și muzică și cum ar fi mai frumos să-I mulțumesc Lui Dumnezeu decât prin a cânta pentru El? De aceea, în viitorul apropiat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, urmează să se finalizeze un nou proiect, un CD cu cântări bisericești, alături de Grupul Bizantin „Theologos”, cu care colaborez de cele mai multe ori și cărora vreau să le mulțumesc pentru că îmi sunt mereu alături.

Ce planuri de viitor ai? Te vezi doar cântând sau ți-ar plăcea să urmezi și o altă profesie?

Îmi doresc să continui cu muzica, dar încă nu sunt hotărâtă ce fel de studii voi urma mai departe.

Mai ai si alte pasiuni/talente? Ce-ți place să faci în timpul liber?

Îmi place foarte mult să citesc, să mă dau cu bicicleta și să mă joc cu sora mea. În închiere vreau să mulțumesc tuturor celor din echipa Direct MM, pentru că mă susțin mereu!

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu