Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Cum să treci prin durere și să mergi mai departe - 9 minute în urmă
De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - 2 ore în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - 2 ore în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - 3 ore în urmă
„Povestea vasului de lut” continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș - 3 ore în urmă
2024 – anul expozițiilor, evenimentelor și digitalizării la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - 7 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare - 7 ore în urmă
Concursul regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” din Târgu Lăpuș a reunit și de această dată foarte mulți participanți talentați - 7 ore în urmă
Lect. dr. Dan Siserman a lansat cartea „Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929)” - 8 ore în urmă
Teatrul Ararat, turneu în Germania și Austria cu spectacolul ”Pe mine, mie… redă-mă” - 8 ore în urmă
Biserica de lemn monument istoric din Coruia are un hram rar întâlnit și unic la nivel național – „Zămislirea Sfintei Ana”
Localitatea Coruia (comuna Săcălășeni) deține o adevărată bijuterie. Este vorba despre Biserica de lemn monument istoric cu hramul „Zămislirea Sfintei Ana”, care datează din secolul XVIII.
Azi a fost sărbătorit hramul acestei biserici.
„În calendarul creștin-ortodox e praznuită pe 9 decembrie Zămislirea Sfintei Ana, zi de cinstire a Maicii Domnului și a sfinților părinți Ioachim și Ana.
Fiecare Sfânt lăcaș a primit ocrotirea unui Sfânt, a Sfintei Cruci sau a unui Praznic, zi de cinstire și de sărbătoare. Sfânta biserică de lemn de la Coruia a fost binecuvântată cu hramul „Zămislirea Sfintei Ana”, un hram rar întâlnit și unic la nivel național. Se cuvine să dăm cinste înaintașilor noștri și să ne rugăm în acest sfânt locaș în vecie”, se precizează pe pagina Țara Chioarului -de ieri și de azi.
Biserica de lemn din Coruia a fost supusă unor lucrări de restaurare în perioada 2007-2010 și inclusă ulterior în categoria Monumentelor Istorice de Importanță majoră, de categoria A.
Lavinia-Codruța HERMAN
Citește și