Share
Biserica de lemn monument istoric din Coruia are un hram rar întâlnit și unic la nivel național – „Zămislirea Sfintei Ana”

Biserica de lemn monument istoric din Coruia are un hram rar întâlnit și unic la nivel național – „Zămislirea Sfintei Ana”

Localitatea Coruia (comuna Săcălășeni) deține o adevărată bijuterie. Este vorba despre Biserica de lemn monument istoric cu hramul „Zămislirea Sfintei Ana”, care datează din secolul XVIII.

Azi a fost sărbătorit hramul acestei biserici.

„În calendarul creștin-ortodox e praznuită pe 9 decembrie Zămislirea Sfintei Ana, zi de cinstire a Maicii Domnului și a sfinților părinți Ioachim și Ana.

Fiecare Sfânt lăcaș a primit ocrotirea unui Sfânt, a Sfintei Cruci sau a unui Praznic, zi de cinstire și de sărbătoare. Sfânta biserică de lemn de la Coruia a fost binecuvântată cu hramul „Zămislirea Sfintei Ana”, un hram rar întâlnit și unic la nivel național. Se cuvine să dăm cinste înaintașilor noștri și să ne rugăm în acest sfânt locaș în vecie”, se precizează pe pagina Țara Chioarului -de ieri și de azi.

Biserica de lemn din Coruia a fost supusă unor lucrări de restaurare în perioada 2007-2010 și inclusă ulterior în categoria Monumentelor Istorice de Importanță majoră, de categoria A.

Lavinia-Codruța HERMAN

Citește și

Poveste de iarnă la Coruia. De Hramul bisericii va fi lansată o broșură cu informații depre istoria bisericii de lemn


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu