Share
Util: Coronavirusul nu se transmite prin mâncare; se recomandă, totuși, spălați bine fructele și legumele!

Util: Coronavirusul nu se transmite prin mâncare; se recomandă, totuși, spălați bine fructele și legumele!

Ministerul Sănătății a arătat că, până în prezent, nu a fost raportat nici un caz de transmitere a coronavirusului prin intermediul mâncării.

Înainte de a pregăti mâncarea sau de a mânca este foarte important să ne spălăm pe mâini minimum 20 – 30 de secunde (cam cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!). În plus, se recomandă să spălați bine fructele și legumele.

„Este de așteptat ca prepararea termică riguroasă a alimentelor să elimine riscul de infectare al acestora. Principalul mod de transmitere a infecției cu noul coronavirus este de la persoană la persoană. Transmiterea prin contactul cu suprafețe contaminate este și ea posibilă” – au explicat reprezentanții Ministerului Sănătății.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


2 Comentarii în această postare

  1. Este o contradicție: dacă corona rezista pe suprafețe, de ce nu reprezintă o mare problema legumele și fructele? Și pe ele se pune mâna ( și chiar foarte multe…) ! Daca noi trebuie să ne spălăm 30 sec cu apa și săpun, de ce in cazul lor este suficientă doar apa ( mă rog, cu mai multă insistență)? Nu le fierbem pe toate : portocale, lamai, ridichi , salate etc

    Răspunde
    • După ce le cumpărați, le puteți lăsa așa timp de câteva zile, apoi le puneți în soluție cu apă și bicarbonat 15-20 de minute, apoi le consumați. Așa am auzit și eu.

      Răspunde

Lasă un comentariu