Evenimente la Muzeul satului: hramul bisericii, vernisaj și concert al Coralei Armonia - 35 minute în urmă
„Osima” – proză de Marian Ilea, partea a V-a - 1 oră în urmă
Elevii de la „Eminescu” vor sărbători Ziua Pământului, prin activități variate - 1 oră în urmă
Simpozion dedicat Zilei Cărții și a Dreptului de Autor - 3 ore în urmă
„Din suflet de creștin”, concert de pricesne la Catedrala „Sfânta Treime” - 4 ore în urmă
Școala și dispensarul din Boiu Mare își vor schimba înfățișarea - 4 ore în urmă
Tinerii de la „Esperando” se pregătesc de Paște - 16 ore în urmă
Presa Liberă este sărbătorita zilei de 20 aprilie - 17 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a săvârșit Liturghia Darurilor la Parohia Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Săcălășeni - 17 ore în urmă
Biserica Ortodoxă îl celebrează pe Sfântul Teotim, Episcopul Tomisului - 17 ore în urmă
Util: Coronavirusul nu se transmite prin mâncare; se recomandă, totuși, spălați bine fructele și legumele!
Ministerul Sănătății a arătat că, până în prezent, nu a fost raportat nici un caz de transmitere a coronavirusului prin intermediul mâncării.
Înainte de a pregăti mâncarea sau de a mânca este foarte important să ne spălăm pe mâini minimum 20 – 30 de secunde (cam cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!). În plus, se recomandă să spălați bine fructele și legumele.
„Este de așteptat ca prepararea termică riguroasă a alimentelor să elimine riscul de infectare al acestora. Principalul mod de transmitere a infecției cu noul coronavirus este de la persoană la persoană. Transmiterea prin contactul cu suprafețe contaminate este și ea posibilă” – au explicat reprezentanții Ministerului Sănătății.
2 Comentarii în această postare
Magda
Este o contradicție: dacă corona rezista pe suprafețe, de ce nu reprezintă o mare problema legumele și fructele? Și pe ele se pune mâna ( și chiar foarte multe…) ! Daca noi trebuie să ne spălăm 30 sec cu apa și săpun, de ce in cazul lor este suficientă doar apa ( mă rog, cu mai multă insistență)? Nu le fierbem pe toate : portocale, lamai, ridichi , salate etc
Emanuel
După ce le cumpărați, le puteți lăsa așa timp de câteva zile, apoi le puneți în soluție cu apă și bicarbonat 15-20 de minute, apoi le consumați. Așa am auzit și eu.