Share
Spitalul Județean Baia Mare a fost dotat cu aparatură pentru explorări endoscopice de ultimă generație (FOTO)

Spitalul Județean Baia Mare a fost dotat cu aparatură pentru explorări endoscopice de ultimă generație (FOTO)

Începând cu data de 8 Iulie, Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-a dotat cu o nouă trusă de videoendoscopie digestivă de ultimă generație.

Valoarea acesteia este de 217.353,5 euro și va permite celor patru medici gastroenterologi ai Compartimentului de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică creșterea calității actului medical, iar pacienților le va reduce timpul de așteptare pentru explorările endoscopice digestive (gastroscopii și colonoscopii).

„Bolile aparatului digestiv tind să reprezinte, în ultimii ani, alături de patologia cardiovasculară, principalele cauze de mortalitate, atât la nivel mondial, cât și național. Din acest punct de vedere nici județul Maramureș nu face excepție, criteriul major de diagnostic în cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare fiind reprezentat, în anul 2019, de patologia aparatului digestiv”, a explicat dr. Cristina Daniela Bura, medic primar Gastroenterologie.

„Mulțumim pe aceasta cale conducerii Spitalului de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare pentru susținerea și implicarea continuă în creșterea performanței și a calității serviciilor medicale din spitalul nostru, în condițiile actuale dificile pentru întreaga comunitate medicală”, au transmis specialiștii în gastroenterologie din cadrul unității medicale.

La rândul său, dr. Vasile Pop, managerul-interimar al unității spitalicești a declarat: ”Pe lângă această investiție extrem de importantă, spitalul nostru a fost dotat și cu un turn pentru sala de operații a Secției Urologie, ceea ce permite specialiștilor noștri să își desfășoare activitatea la cele mai înalte standarde. Totodată, Secția Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean a fost dotată cu un ecograf 4D, astfel că serviciile pe care le oferim în acest moment sunt tot mai complexe”.                               

Lasă un comentariu