Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 48 minute în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția oficială de precalificări First Tech Challenge, Maramu’ Division, din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 58 minute în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 2 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 3 ore în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 4 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale: 175 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu - 5 ore în urmă
Maramureșeanca Silvia Timiș, alături de alți artiști români, în turneu în America - 15 ore în urmă
Cele mai tari filme pentru pasionatii de ruleta - 16 ore în urmă
Proiect de suflet în Parohia Ortodoxă „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea – „Nicio lună din anul 2025 fără rugăciune și binecuvântare în casa credincioșilor noștri” - 19 ore în urmă
Recitați o strofă din Eminescu și intrați gratuit la muzeu - în urmă
Se mai adaugă încă 7 substanțe psihoactive pe lista celor interzise
Noi substanțe psihoactive vor figura pe lista celor deja interzise, prin Legea nr.143/2000.
Din primăvara anului trecut, mai precis din martie 2023, în Comisia Națiunilor Unite privind stupefiantele (CND), statele membre au votat în unanimitate punerea sub control la nivel international, a încă 7 substanțe psihoactive/medicamente.
– 2- methyl-AP-237
– etazene
– etonitazepye
– protonitazene
– ADB-BUTINACA
-alpha-PiHP
– 3 methylmethcathinone- deja inclusă în Legea 77/2023 pentru completarea Legii 143/2000, cu denumirea de 3MMC
Analiza critică preliminară cu privire la substanțele puse sub control internațional a fost realizată în cadrul celei de-a 45-a reuniuni a Comitetului de Experți, în Domeniul Dependenței de Droguri, al Organizației Mondiale a Sănătății.
Ministerul Afacerilor Interne a lansat, în dezbatere publică, un proiect în acest sens.
Statistici realizate la sfârșitul anului 2023, ne arată că vârsta consumatorilor de droguri, în România, a scăzut la 10-11 ani.
Traficul de droguri a cunoscut o creștere, țara noastră fiind o zonă de tranzit pentru droguri sintetice, din vestul Europei, spre Orientul Mijlociu, a transmis Ministerul de Interne, prin ministrul Cătălin Predoiu, marți, 6 februarie, în Parlament.
Anul trecut, autoritățile române au modificat pedepsele pentru traficanții de droguri, mărindu-le de la 2-7 ani, la 3-10 ani.
Pe agenda Legislativului se află un proiect de lege care are în vedere majorarea pedepselor cu închisoarea și pentru consumatorii de droguri.
Lăcrimioara ZOTA