Share
Se mai adaugă încă 7 substanțe psihoactive pe lista celor interzise

Se mai adaugă încă 7 substanțe psihoactive pe lista celor interzise

Noi substanțe psihoactive vor figura pe lista celor deja interzise, prin Legea nr.143/2000.
Din primăvara anului trecut, mai precis din martie 2023, în Comisia Națiunilor Unite privind stupefiantele (CND), statele membre au votat în unanimitate punerea sub control la nivel international, a încă 7 substanțe psihoactive/medicamente.

– 2- methyl-AP-237
– etazene
– etonitazepye
– protonitazene
– ADB-BUTINACA
-alpha-PiHP
– 3 methylmethcathinone- deja inclusă în Legea 77/2023 pentru completarea Legii 143/2000, cu denumirea de 3MMC

Analiza critică preliminară cu privire la substanțele puse sub control internațional a fost realizată în cadrul celei de-a 45-a reuniuni a Comitetului de Experți, în Domeniul Dependenței de Droguri, al Organizației Mondiale a Sănătății.
Ministerul Afacerilor Interne a lansat, în dezbatere publică, un proiect în acest sens.
Statistici realizate la sfârșitul anului 2023, ne arată că vârsta consumatorilor de droguri, în România, a scăzut la 10-11 ani.
Traficul de droguri a cunoscut o creștere, țara noastră fiind o zonă de tranzit pentru droguri sintetice, din vestul Europei, spre Orientul Mijlociu, a transmis Ministerul de Interne, prin ministrul Cătălin Predoiu, marți, 6 februarie, în Parlament.
Anul trecut, autoritățile române au modificat pedepsele pentru traficanții de droguri, mărindu-le de la 2-7 ani, la 3-10 ani.
Pe agenda Legislativului se află un proiect de lege care are în vedere majorarea pedepselor cu închisoarea și pentru consumatorii de droguri.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu