Share
Reușită pentru sindicaliștii din Sănătate. Peste 2.000 de posturi, deblocate

Reușită pentru sindicaliștii din Sănătate. Peste 2.000 de posturi, deblocate

În urma discuțiilor cu sindicaliștii din Săntate și Ministerul Săntății s-a decis deblocarea a peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar şi asistenţă socială. Asta după ce în ianuarie au mai fost deblocate 7.600 de posturi în acest domeniu.

Premierul a arătat că acest lucru va însemna, cu siguranţă, servicii mai bune pentru pacienţi, „dar şi o presiune mai mică pentru personalul medical actual din spitale”. Prin urmare, Guvernul va aproba, prin memorandum, organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea a 2.226 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale.

în memorandum sunt propuse spre aprobare următoarele: 706 posturi de medici, 100% din numărul de posturi solicitat; 45 de posturi privind alt personal de specialitate medicosanitar cu studii superioare (asistent social, farmacist, biolog, biochimist, fizician, kinetoterapeut, psiholog, inginer, tehnician de radiologie şi imagistică etc.), respectiv 30% din posturile solicitate, 88; alte 5 posturi pentru personal de cercetare, adică 30% din numărul total solicitat de posturi, 7; 746 de posturi de asistent medical, 50% din totalul solicitat, 1.448.

Acelaşi memorandum propune ocuparea prin concurs a: 72 de posturi pentru alt personal cu studii medii (registrator medical, statistician medical etc.), respectiv 30% din totalul solicitat, 167 de posturi; 470 de posturi pentru personal auxiliar (îngrijitoare, brancardier, infirmieră, băieşi etc.), 30% din 1.445 posturi solicitate; 75 de posturi pentru personal TESA, adică 30% din totalul solicitat de spoturi, 180; 107 posturi pentru muncitori şi personal de deservire, respectiv 30% din cele 280 de posturi solicitate.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu