Share
Reușită la Spitalul Județean: S-au rezolvat, cu succes, mai multe cazuri dificile de endoscopie digestivă intervențională

Reușită la Spitalul Județean: S-au rezolvat, cu succes, mai multe cazuri dificile de endoscopie digestivă intervențională

Endoscopia digestivă intervențională este o alternativă reală a chirurgiei clasice. Endoscopia intervențională reprezintă un cumul de tehnici endoscopice ce fac trecerea de la sfera diagnostică la sfera terapeutică.

„În cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, la invitația medicilor gastroenterologi din cadrul Compartimentului de Endoscopie Digestivă și Terapeutică și a conducerii spitalului, am avut plăcerea de a-i avea alături de noi pe domnul profesor Doctor Marcel Tanțău, medic șef de secție în cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie, prof. dr. Octavian Fodor, Cluj-Napoca, președinte al Societății Române de Endoscopie Digestivă, ocazie cu care s-au rezolvat, cu succes, o serie de cazuri dificile de endoscopie digestivă intervențională.

În contextul prezenței domnului profesor în spitalul nostru s-a efectuat și diagnosticul endoscopic. Unul din cazurile dificile, o pacientă cu obezitate morbidă (aproximativ 200 kilograme), imobilizată la pat, internată în cadrul secției ATI cu hemoragie digestivă superioară exteriorizată prin melenă și șoc hemoragic secundar, a beneficiat concomitent și de terapie endoscopică.

Această intervenție a fost una extrem de complexă, ceea ce a redus considerabil timpul de execuție al operației și riscurile aferente unei astfel de intervenții. S-a facut din nou echipă cu doamna doctor Adriana Stoicovici, medic anestezie terapie-intensivă, și asistentul medical Roberto Stan, pentru a putea lucra în siguranță și confort la cazuistica selectată” – transmit Medicii Gastroenterologi din cadrul Compartimentului de Endoscopie Digestivă. Diagnostică și Terapeutică.

Această acțiune se dorește a fi doar prima dintr-un lungșsir de colaborări viitoare, în cadrul programelor de educație medicală continuă, atât de necesara locuitorilor acestui județ.

Lasă un comentariu