Share
Propunere: pacienții  care apelează fără temei la urgențe să plătească pentru consultații

Propunere: pacienții care apelează fără temei la urgențe să plătească pentru consultații

Pacienții  care nu constituie urgențe și se adresează unităților de Primiri Urgențe din cadrul spitalelor ar trebui să plătească aceste consultații – propune dr. Vasile Pop, director medical al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”. El motivează propunerea pornind de la realitatea că multe persoane abuzează de consultațiile de la Urgență fie din lipsă de informare, fie din comoditate ori fiindcă aceasta e variana cea mai facilă. Medicii de la Ambulanță au atras deseori atenția că sunt multe situații în care s-a solicitat ajutorul de specialitate pentru cazuri sociale ori pentru persoane în stare de ebrietate. În acest fel sunt blocate echipaje care ar fi trebuit să intervină la pacienți aflați în situații cu adevărat critice sau a căror viață era pusă în pericol. Pornind de la aceste semnale neurochirurgul băimărean a monitorizat pacienții prezentați  la UPU.

”Din cele 250-300 de prezentări zilnice la UPU, urgențe adevărate nu sunt decât 20%. Pentru că oamenii nu știu că la acest serviciu se apelează doar în caz de urgențe reale . Multe cazuri sunt de genul: «mă duc la Urgență, că mă doare capul de o săptămână».Populația ar trebui educată în acest sens, deoarece și în străinătate cazurile de ebrietate, de exemplu, nu sunt considerate cazuri sociale; astfel de pacienți primesc îngrijiri medicale, dar contra cost.Non-urgențele nu numai că încărcă inutil munca medicilor, dar conduc la creșterea timpului de așteptare al pacienților și la epuizarea mai rapidă a fondurilor. Toate acestea în dauna celor care ar fi îndreptățiți să beneficieze de aceste servicii” – e concluzia trasă de dr. Vasile Pop, la finalul monitorizării.

 

«   »


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


53 Comentarii în această postare

  1. Andra Enache

    In urma cu vreo 2-3 ani, eram in drum spre casa, cand am zarit niste picioare (niste pantofi) langa un gard viu. M-am apropiat si … cazut prin gardul viu, era un barbat. Am strigat la el, am tras de el, l-am zgaltait (atat cat am putut eu …). Omul nu raspundea deloc. Totusi parea ca respira. Am sunat la 112 (Voi ce ati fi facut?) A venit ambulanta si … l-au trezit. Era beat. Dar eu, de unde era sa stiu ca e beat si ca nu a facut infarct stau ca nu i s-a intamplat ceva de si-a pierdut constienta, picand din picioare?
    Stiu, unii imi veti spune ca daca miroase a bautura ar trebui sa stiu. Sincera sa fiu, nu m-am gandit atunci sa il miros pe acel om, insa …
    1) Si un om beat, boate sa faca infarct sau sa aiba o alta problema de sanatate care sa necesite ingrijiri medicale de urgenta si care sa poata cauza pierderea constientei, independent de starea de ebrietate.
    2) Anul trecut din nou am dat peste un om cazut pe strada (l-am vazut cazand in fata mea).Omul nu miroasea a alcool, deci … nu era beat. In rest, … situatie similara: inghiontint, strigat, tras de el (nu doar eu, au mai fost vreo 2 persoane care s-au oprit de data asta). Reactie zero. Sunat la urgente. Au venit (dupa cca. 20-30 de minute) si … l-au trezit. Din cate am inteles mai apoi, ar fi fost drogat. Na, acum … pe astia cum ii mai recunosc?!

    Concluzia: Inteleg frustarea care a condus la aceasta propunere, insa … inainte de a propune sanctiuni, consider ca ar trebui inceput asa cum e normal (omeneste), cu …. educatia. Cine ne invata cum sa procedam cand vedem pe cineva cazut pe strada? Dar daca vezi un om care, evident e „mort” de beat, cazut pe strada, in plina iarna si peste noapte se anunta tempraturi de -20 de grade celsiul, ce faci? Il lasi acolo sa inghete si treci dimineata sa vezi daca e nevoie sa trimiti pe cei de la morga?
    Da, sunt multe probleme organizatorice, dar … sa nu uitam sa fim oameni! Iar daca in anumite situatii nu ar trebui sunat la ambulanta, atunci … cineva ar trebui sa ne invete ce avem de facut in asemenea cazuri, sa ne prezinte alternativele (si nu doar sa ne amendeze pt. ca sunam). In caz contrar, singurul efect pe care il veti obtine va fi acela ca …. oamenilor le va fi teama sa sune, chiar si atunci cand apelul ar fi intemeiat.

    Răspunde
    • Gagniuc Ananei

      Foarte pertinentă postarea. De acord cu dvs.

      Răspunde
      • Constiinta nu se pierde niciodata…..poate constienta. In rest….ar trebui educata populatia cum sa verifice daca un pacient e sau nu in stop cardio-respirator. Mult noroc

        Răspunde
        • Gagniuc Ananei

          Și cu dvs sunt de acord dpdv al limbii. Generalizarea mi se oare periculoasă, prin simplul fapt că avem – fie și câteva – exemple de oameni care acționează fără conștiință. Semn că măcar temporar și conștiința poate fi pierdută (deși veți spune că nu e pierdută, ci doar neutilizată!). Oricum expresia a fi fără conștiință = a fi fără scrupule vă face praf generalizarea pripită.

          Răspunde
      • Atunci normal ar fi ca, dacă nu ai educație, nu ai ce suna la 112. Mai ales ca nu ești în situație și nu știi despre ce e vorba.

        Răspunde
    • Buna observatia, betivii in stadiul asta, sunt persoane care nu se pot ajuta singuri, sunt expusi la frig si alte pericole. De altfel, Codul de procedura penala te obliga sa anunti autoritatile, adica 112, in aceste cazuri.Dar sunt alte situatii cum ar fi raceli, dureri de cap vechi, reactii vegetative dupa certuri in familie ,dureri de dinti(cauta un stomatolog sau ia algocalmin peste noapte) etc care ar trebui taxate daca se adreseaza serviciilor de urgenta. In felul acesta se autoregleaza sistemul. Caz real din USA: doi romani , cu asigurare de 600 dolari/luna au platit, cate 1000 USD de „caciula” , la Ambulanta pentru dureri de burta dupa ce au mancat „ceva” la un restaurant si au dat telefon la 911. In Spania, pentru dureri de spate (lumbago acut!), 400 euro pt ca au telefonat la 112 si a venit ambulanta.Nu uitati, totul are un cost si la noi,” gratuit” nu inseamna ca e gratis , ci se iau bani de undeva, din contributiile pt sanatate, (asa mici cum sunt (comparativ cu „altii”) si din bugetul de stat, adica tot din impozitele noastre, platite de oamenii obisnuiti (ca multe firme si oameni bogati „fenteaza” contributiile pt sanatate). Si asa costurile reale sunt subevaluate, plata medicilor de urgenta si a restului personalului ce lucreaza in sistem e subevaluata, voit, de politiceni. De invatat, cand ar trebui sau nu sa se sune la 112 (nu poti suna, tehnic, la Ambulanta, ci la 112) ar trebui sa ne invete cel care ne ia banii pentru asigurari de sanatate: Casa de Asigurari de Sanatate! Ar trebui sa ne spuna ce drepturi avem pentru banii dati si ce nu. O „raceala” banala (fara dispnee sau febra de 40-41*C) are un cost la medicul de familie si altul, mult mai mare, la un serviciu de urgenta, bani platiti din contributia altora (bani munciti, cu sudoare, de catre altii). De ce sa platesti 100 lei cand poti plati 7 lei?)

      Răspunde
    • Ai inteles propunerea cum ai vrut tu! Tipic romanesc: daca….? S-ar putea să….! Este vb de acele persoane care suna pentru motive simple, fără nici un pericol imediat pentru viață lor (și-a prins degetul in sertar, i-au aparut cateva pete pe corp, îl doare de 2 săptămâni capul, a căzut săptămână trecuta de pe o scară și i se pare ca îl cam necajeste piciorul drept, etc) și suna la 112, pune pe drumuri masini, oameni…..Nu s-a referit nimeni, cred, la cazurile invocate de tine.

      Răspunde
    • Problema nu este ca sunati la ambulanta. Ambulanta vine, ii ia si ii transporta la spital. Acolo, daca se constata ca in afara de starea de ebrietate nu are alta afectiune acuta, pacientul sa fie pus sa plateasca: transportul si asistenta medicala la ambulanta si la spital. Iar data viitoare se va gandi de doua ori inainte de a bea pana ajunge sa cada in strada.

      Răspunde
      • Iuga Viorica

        Adevarate si pertinente afirmatiile . Problema noastra este ca „onorabilii” clienti ai ambulantei si ai UPU nu platesc nimic nicaieri, nu au bani , nu au asigurari de sanatate , nu muncesc in nici un fel, doar se imbata, se bat, ranesc ,agreseaza,cad pe te miri unde, apoi bunii samariteni cheama salvarea, ca sint „suflete suferinde si nu se poate sa-i lasam sa moara”. De multe ori dupa ce primesc ingrijiri, analize(chiar si computer tomografie), toaleta corporala,haine curate, pleaca de la camera de garda , se imbata la loc, vine seara sau le e frig pe strada si tot ei cheama iar ambulanta sa stea pina dimineata la loc cald si sigur…Parazitarea aceasta a serviciilor de urgenta e prezenta in toata tara, toti pretind ca au drepturi inalienabile , ca sistemul de urgenta TREBUIE sa -si faca datoria in orice conditii, doar la obligatii (morale si financiare)…unii nu sint asa de egali ca altii !

        Răspunde
    • Eu zic, pe cei care-i gasesti cazuri, Andra Enache, sa ti-i ei acasa de tot. Daca tot ai obiceiul sa te plimbi printre betivi, ia-i acasa, trezeste-i, si nu mai suna la salvare pentru toti tampitzii, ca de aia e aglomeratia asta cu ambulantele

      Răspunde
    • Cutuș Ruxandra

      Și coma alcoolica de diverse grade e tot o coma…

      Răspunde
    • Nu,sa nu îl lași acolo,să îl pui să plătească atunci cînd se trezește!

      Răspunde
    • Aveți dreptate în principiu referitor la bețivi, drogați, etc. Părerea mea este că ar trebui puși să facă obligatoriu muncă în folosul comunității dacă nu se justifică urgenta, alături de cei care ocolesc medicii de familie și ambulatoriul de specialitate, dacă nu cumva pot plăti taxa de non-urgenta. Dar cred că nu se va întâmpla asta prea curând, ținând cont că guvernul se folosește de Unitatea de Primire Urgențe că pomană electorală pentru țigani, pensionari, puturoși, etc.

      Răspunde
    • Este foarte greu chiar si pentru medici sa spuna daca un pacient este doar beat sau mai are si altceva. Este normal sa chemam ambulanta atunci cand vedem o persoana cazuta. Restul, cu plata serviciilor si celelalte, este strict problema legiuitorului, a doctorului si a pacientului.

      Răspunde
    • Aveti dreptate.Eu am fost la urgenta s vin tot felul de oameni..si boschetari,mai ales, căci stau la căldură. Nimeni nu i-au scos afară si s-au ocupat frumos de ei…fiind și beți, alții se ocupa de ca și de toți ceilalți…
      Mi se pare deplasata afirmația doctorului….parca din fondurile lui tratează oamenii!!! Aici si daca nu ai asigurare, sunt obligați să te ia în urgenta..

      Răspunde
    • Sunt foarte de acord cu dv. Atunci solutia ar fi sa-l puna pe betiv sa plateasca costul interventiei.

      Răspunde
    • Se constată la Urgente. Dacă nu e o urgentă se va plati.
      Asta o data. De doua ori. A 3-a oară nu mai cheama ambulanta daca plateste un sac de bani fara sa fie cu adevarat bolnav.

      Răspunde
    • Nu este vorba de cei cazuti pe strada din varii motive, ci de cei care se prezinta in UPU cu dureri (de genunchi, spate, cap) sau alte dureri provenite cu cateva zile in urma, chiar saptamani. La astfel de cazuri se face referire. Trebuie sa invatam cate un pic, ce inseamna urgența.

      Răspunde
    • Cursuri de Prim Ajutor sau Caravana SMURD …te pot invata sa poti recunoaste o urgenta medicală sau caz social sau etc … in plus cu siguranta vom invata tot la aceste cursuri sa comunicăm mai bine si exact cu cei din Dispecerat 112 despre ce am gasit acolo.

      Răspunde
    • Daniel

      Nu cred ca medicul respectiv se referea la persoane cazute in strada, insa cei ce abuzeaza serviciul de urgenta pentru tratarea mahmurelii, cefalee de 1-2 saptamani, sindrom febril la 20 ani etc, astea cam ar fi de taxat. Si atunci nu mai asteptați ambulanta 30 min, care probabil era blocata la o solicitare din cele mentionate mai sus.

      Răspunde
    • Da,corect!Sa fim oameni si sa mai mergem si pe la medicul de familie!Nu sa incarcam camerele de garda si ambulanta inutil!Dar,cine sa inteleaga,doar nesimtirea este la rang de arta in tara asta!Si ne mai miram ca nu suntem tratati cum trebuie!

      Răspunde
      • Angela

        In Rusia, bețivii carora li se face rau, se tin cu toata forta de stâlpi sa nu cada pentru ca altfel, vine salvarea si îi costă de îi ustură.O metoda super care ar trebui aplicată și la noi repede , repede.

        Răspunde
    • Fisca Vlad Alexandru

      In Romania, fiecare firma este obligata ca o data la 2 ani sa organizeze cursuri de prim ajutor pentru angajații pe care ii are ( lucru care nu se întâmpla deși este ilegal, nu ii pasa nimănui) pe internet se găsesc filmulețe în romanii cu persoane din cadrul Smurd care prezintă BLS ( suport vital de baza) trebuie doar sa cauți, s au organizat cursuri de prim ajutor în toate orașele culminând cu evenimentul organizat pe arena națională, oamenii dornici sa învețe sunt peste tot dar nu ii pasa nimănui, afirmând ca ” cineva trebuie sa ne învețe” dovedește ca faceți parte din categoria oamenilor pe care nu ii interesează pentru ca se încearcă învățarea oamenilor dar aceasta nu se poate face forțat

      Răspunde
    • Nu e vorba de amendat cel care suna in situatiile pe care le-ati descris. E vorba de pus sa plateasca ulterior betivul respectiv pentru care s-au irosit resurse

      Răspunde
  2. Pentru cei care vin direct la UPU,(nu cei aduși de ambulanță ) pararea mea este că ar fi bine sa fie un cadru medical care sa ii trieze (e sau nu e urgenta ) și totodată să îi bage in seama in ordinea gravității problemei medicale..pentru că unii chiar așteaptă pentru probleme minore in defavoarea celor care chiar au urgente (mi s-a întâmplat de exemplu să stau peste o ora cu copilul mic care voma din 10 in 10 minute ,și înaintea mea erau copii cu simple răceli..cand am intrat se deshidratase de tot ..deja voma spuma..iar când.a venit randul m.au întrebat de ce nu am intrat în fața..pai ce credeți nu.mi săreau ceilalți în cap că le.o iau înainte ???doar batusem apropo și au început să vocifereze )daca era cineva sa zica intra că leșină copilul era altceva…iar pentru apelare la 112 cum se.a spus anterior..pot eu sa dorm liniștită daca vad un om căzut pe strada…am sunat odată că era unu’ căzut cu bicicleta ,plin de sânge cum se lovise de asfalt ..a venit ambulanța și la rândul lor au chemat poliția să cerceteze daca nu cumva l-a lovit vreo mașină și să mă pună martor..după aceea a constatat că e beat criță…”facerea de bine te plimba pe drumuri câteodată”

    Răspunde
  3. Sunt oameni cu boli psihosomatice ce nu pot fi diagnosticate cu aparatura medicală, ei sunt sănătoși din punct de vedere fizic, dar tulburările emoționale produc simptome fizice.
    Aceștia sunt cei care solicită cel mai mult sistemul de urgență, ar trebui că personalul de la urgenta sa fie pregătit să diagnosticheze corect o astfel de afecțiune.
    Oamenii nu se prefac, nu sunt de rea credință, ei simt toate acele simptome, de ce sa ii marginalizăm in loc sa rezolvam aceasta hiba.
    Și durerea de cap poate fi rezolvată ușor în câteva minute daca specialistul știe cum.
    http://www.dimofte.com

    Răspunde
  4. Asta e oarecum o prostie. Argumentul că dacă pe pacient îl doare capul o săptămână și abia apoi se prezintă la UPU (unitatea de primiri urgențe) și că vezi doamne nu mai reprezintă o urgență e o aberație. Păi pacientul respectiv a crezut că e o durere temporară, iar când apelează la UPU înseamnă că se simte chiar rău. Să-i fie frică să meargă la UPU? Cu totul altceva este atunci când unii abuzează și sunt consultați de câteva ori pe zi sau pe săptămână și practic își fac din asta un obicei. Sau cei care consideră ambulanța un taxi. Hai să fim totuși atenți cu ce propuneri facem și cum le argumentăm.

    Răspunde
    • Si daca il durea capul de o saptamana, nu mai rezista pana a doua zi, cand putea merge la medicul de familie pt consult si daca era cazul trimitere pt investigatii sau consult de specialitate?? Nu se aplica in weekend sau de sarbatori dar asta deja e alta discutie.

      Răspunde
    • Daca te doare capul, poti sa incerci un calmant, iar apoi sa mergi la medicul de familie, apoi exista policlinica. Urgenta inseamna cand iti este pusa viata in pericol.

      Răspunde
  5. D-nei ANDRA ENACHE…daca sunt cativa ca dumneavoastra care solicita ambulanta , e normal ca ajunge „dupa 20-30 min”. E de datoria noastra, sa ne educam in acest sens, sa recunoastem un om in stare de ebrietate si nu numai. Poate vom avea nevoie de ambulanta pentru cineva din familie si ne intrebam de ce dureaza atat de mult pana ajunge.

    Răspunde
  6. Zau??? Si adica ce sa fac?? Sa ma consult singura si sa-mi pun diagnosticul??? Dar eu sunt medic sa pot aprecia daca boala mea este sau nu pe lista celor de la Urgente??? Cata nesimtire!!! Dar atunci, de ce mai avem spitale, medici, servicii de urgenta daca ma consult singura si imi pun si diagnosticul??? Parerea mea este, ca intr-o astfel de situatie, sa se desfiinteze toate spitalele de stat! Platim fara rost asigurari medicale si nu beneficiem de nimic… tot la privat ajungem! Rusine!!!!

    Răspunde
    • Exista o definitie pt urgente. Nu orice durere constituie o urgenta medicala. Raceala, durerea de genunchi fara trauma, durerea de spate fara alte probleme, durerile articulare fara trauma, astea nu sunt urgente si cu asa ceva incarcati UPU fara rost. Cand aud ca vin oameni cu o durere de genunchi/incheietura mainii/picior, fara trauma si fara sa fi luat calmante, pt ca „nu imi place sa iau medicamente”, stau si ma mir.

      Răspunde
    • Cezar B.

      Totul se rezuma ls cat mai multi LEI in buzunarele lor…..Muncă puțină ..multi bani .

      Răspunde
  7. Cum sa nu primiti la urgente si care sunt bauti sau drogați, intra si ei in coma si ar trebui salvati . Sa va fie rusine ca ar trebui sa salvati vieti, nu sa omorați oameni.

    Răspunde
  8. Am și eu o prietena care 3 saptamani a umblat la urgență în Baia Mare cu durere de cap. I-au făcut perfuzii cu calmante de fiecare dată și au lăsat-o acasă. După 3 saptamani mama ei a făcut scandal la Urgență sa-i faca un tomograf la cap , atunci au vazut doctorii ca ea, de fapt, are tumoare pe creier. De ce nu s-ar putea consulta si pacienti cu dureri de cap? Oricum la noi in Baia Mare este un dezastru la urgenta.

    Răspunde
    • In loc sa mergi 3 saptamani constant la UPU, poate ar trebui sa se invete a consulta un SPECIALIST/INTERNIST/MED DE FAMILIE. MEDICINA DE URGENTA NU TRATEAZA CRONIC, CI ACUT! DE ASTA ESTE URGENTA!!!! Pentru Dumnezeu, e greu tare sa ne supunem unor reguli simple. Urgenta este ceva instalat brusc, acut! Ca medicul n-a fost in stare sa recomande un CT, este partea 2. Dar tu ca om, vezi ca nu trece…si te adresezi aceluiasi domeniu…hai sa mai si gandim un pic daca tot va place asa mult internetul si oricum VA DIAGNOSTICATI SI TRATATI SINGURI inainte de a solicita servicii medicale pt ca ggl e un super medic! Cautati pe acest minunat internet ce inseamna urgenta si ce inseamna ambulator! Dar romanilor nu le place nici coada, nici ierarhia, nici plata. Sa fie gratis, tratat regeste si daca se poate sa fie platit ca se adreseaza medicului, ca doar el plateste asigurare de sanatate!

      Răspunde
    • De asta exista medic de familie.Se urmeaza niste pasi in mod normal.

      Răspunde
  9. Domnilor, este vorba de cei ce stau cu sacosa pregatiti de dumineata sa apuce rand, este vorba de cei ce au bilete de trimitere si apeleaza ambulanta crezand ca sunt bagati in fata, este vorba de cei ce apeleaza zilnic, bolavi cronici ce nu pot/vor ajunge la medicul de familie, medic ce a fost limitat la 20 consultatii \zi. Este vorba de toti cei care cred ca au dreptul sa li se puna o perfuzie pt ca ei se simt mai bine, este vorba de cei pe care ii doare un testicul sau orice altceva minor, sau de toti cei care au nevoie de un banal algocalmin dar pe care nu il pot obtine din farmacii pt ca e pe reteta si lista este asa de lunga… Alt caz: oamenii s-au invatat sa alerteze sistemele de urgenta exagerand urgenta. Si tot asa… este fain sa stai in pat si sa suni la 112. Vine o ambulanta, iti ia glicemia, o tensiune, iti face o injectie, totul gratuit.. Și asta o poti face de cate ori ai chef. Nu ti se intampla nimic. Astfel sunt persoane ce apeleaza cel putin o data pe zi, sunt batrani si se plictisesc uneori. Sistemul de urgenta este suprasolicitat de astfel de cazuri, oamenii saraci sunt primii, nu au bani, nu au educatie! Lista este foarte lunga si pentru astfel de cazuri se impun anumite restrictii, ca tot vrem sa copiem cum e afara. Regandita un pic medicina de familie si schimbat un pic mentalitatea, dar mentalitatea asta nu se poate face decat cu metoda de mai sus. Sau pastram modelul actual, dar marim serviciul de urgenta. Orice reglementare facuta in medicina de familie apasa in final pe serviciile de ambulanta si unitatile primire urgente. Dumneavoastra stiti ca se acceseaza sistemul de urgenta si din cabinetele medicale, unde omul vine si, in foarte multe cazuri, nu este tratat cu absolut nimic, ci scos la ambulanta si pa. Este musai sa fie regandite lucrurile, deoarece sistemul de urgenta trebuie sa se ocupe doar de urgente. Cei cazuti in strada sunt urgente, indiferent daca este beat sau nu. Asta nu inseamna ca nu putem citi în ce fel testam o stare de constienta si ce este aceea o pozitie laterala de siguranta si cand se aplica. Toate cele bune!

    Răspunde
  10. Cezar B.

    Vine cate un IDIOT cu cate o propunere ca aceasta că sigur te apucă durerea de cap…si apoi te înjură cei de la urgențe ca le dai volum de lucru…
    Băăăhhh Idiotule care esti cu gandirea ta tâmpită…
    1 V au mărit salariile …si vad ca pe
    degeaba… voi (unii) vreți tot mai
    mult.
    2 Până să sjungeti la nivelul celor de
    dincolo …mai dă la sapă.
    3 OMUL e … OM chiar si în șanț.
    4. HIPOCRATE …dacă te ar auzi ..ți ar
    da pălmi cu talpa piciorului…
    5 Să îți fie rușine că faci ca totul să
    se rezume la BANI.
    (Îmi cer scuze celorlalți cititori).

    Răspunde
  11. Doar eu..

    Mi-am petrecut acum vre-un an cam o jumătate de zi întinsă pe un pat ,cu perfuzie în UPU în urma unei colici renale. Am văzut atunci o gramada de ” urgente” : o doamna nervoasa deoarece tratamentul dat de psihologul actual nu era bun și avea , urgent , nevoie de alt tratament și bineînțeles toate analizele , un domn pe câte îl durea spatele de vre-o luna , altul care avusese o pneumonie și voia o radiografie sa vadă și el cum mai sta cu plămânii, o alta doamna cu dureri vechi de articulatii și care nu avea timp sa se programeze la medicul de familie. …etc . Mulți , as spune majoritatea ,care efectiv nu necesitau nici un tratament sau consult de urgenta. Ar trebui sa avem o educație , sa știm ca „urgenta ” nu înseamnă ca mergem la spital sa ne facă repede analize , consulturi și radiografii… Ar trebui ca televiziunile , în loc de mironosițe dezbrăcate , sa emită programe educative în acest sens…

    Răspunde
  12. Am fost în Portugalia, medicul m-a consultat, mi-a spus ca nu sunt urgenta, dacă vreau pot sa rămân contra cost, chiar și asa am plătit 7euro consultația și 3 euro radiografia. Acest sistem ar fi ideal dacă ai în România s-ar aplica, cazurile care nu reprezintă urgenta si plătească o suma între 15-20 RON, asta după consultul medicului și dacă pacientul refuză sa meargă de la urgenta la centrul de permanenta. Romanul trebuie sa înțeleagă, ca acea contribuie e ca RCA-ul la mașina.

    Răspunde
  13. Cred ca oricum ne trage statul bani pentru serviciul de urgenta asa ca ce e cu aceasta postare ? Si daca ma doare unghia de la picior si eu cred ca e urgenta am dreptul sa sun deoarece platesc pentru asta . Hai salut si spor la munca .

    Răspunde
  14. Am cautat si eu BALAYAGE si am dat de site-ul asta.
    Imi place ce ai scris si as vrea sa adaug si eu cateva cuvinte.

    Personal am fost la Jovial din Strada Sfânta Vineri, 25, București.
    care au telefon: 0748 149 599 si i-am gasit, cautand evident centrum
    cosmetica w białymstoku
    Vreau sa spun ca am fost multumita si ca merita sa bati drumul pana in centru.
    Am vazut ca au activitate si pe facebook si au si un site misto.

    Pare sau nu a reclama, eu personal am fost super
    incantata si vreau sa ofer si altora posibilitatea de a
    alege. Incercati si postati si voi parerea voastra despre ei.

    Răspunde

Lasă un comentariu