După 39 de ani România are din nou un membru în Comitetul Executiv al CIO - 5 ore în urmă
Burse de la Academia Română pentru elevii performanți care trăiesc în medii defavorizate - 7 ore în urmă
”Tricoul care ne face văzuți” – conceptul noului echipament cu care naționala va juca în preliminariile CM 2026 - 9 ore în urmă
Maia Vlad din Moisei va evolua pe scena „Românii au talent” - 10 ore în urmă
Tânărul maramureșean Paul Marincaș, invitat în cadrul emisiunii „Cântec și Poveste” - 10 ore în urmă
Florian Sălăjeanu a fost numit prefect al județului Maramureș - 11 ore în urmă
De suflet: Concert de pricesne organizat la Căminul Cultural din Fântânele - 11 ore în urmă
S-au înmulțit tentativele de fraudă pe WhatsApp, atrage atenția DNSC - 12 ore în urmă
Ziua Francofoniei sărbătorită de copiii din Baia Mare - 13 ore în urmă
Primăvara a început oficial! Soarele urcă tot mai sus pe cer, zilele devin mai lungi. - 16 ore în urmă
Proiect pentru reducerea infecțiilor nosocomiale, la Spitalul Vișeu de Sus
Un proiect pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale (intraspitalicești, n.r.) se va implementa la Spitalul Orășenesc din Vișeu de Sus. Proiectul în valoare de cinci milioane de euro este finanțat prin PNNR, iar obiectivul principal este acela de a reduce riscul de infecţii nosocomiale în unitatea sanitară, atât prin creşterea gradului de prevenire şi control al acestora la nivelul întregii unităţi spitaliceşti, cât şi prin îmbunătăţirea capacităţii de diagnostic şi supraveghere la nivelul laboratorului de microbiologie. „Obiective specifice ale proiectului prevăd prevenirea infecţiilor nosocomiale, prin dezvoltarea şi implementarea de sisteme integrate de igienă şi dezinfecţie la nivelul tuturor secţiilor şi compartimentelor din unitatea sanitară solicitantă. De asemenea, se pune accentul pe creşterea capacităţii de identificare a micro-organismelor şi de efectuare a antibiogramelor, prin dotarea laboratorului de analize de microbiologie cu echipamente performante de analiză şi diagnoză”, se arată în comunicatul remis presei de către unitatea medicală.
Valoarea totală a proiectului este de 25.387.608,75 lei cu TVA, fiind finanţat din fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 12 – Sănătate, Investiţia: 12. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice, Investiţia specifică: 12.4. Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale. Perioada de implementare a proiectului este până în luna mai 2024 şi poate fi extinsă prin acordul părţilor.
Sursa foto: Graiul Maramureșului