Suzana și Daciana Vlad vor susține concerte extraordinare de pricesne în 12 orașe ale țării - 47 minute în urmă
Lanțul Munților Igniș, o frumusețe aparte a Maramureșului (VIDEO) - 2 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit azi la Mănăstirea Rohia, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi - 4 ore în urmă
PS Părinte Iustin a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal - 5 ore în urmă
Biblioteca „Petre Dulfu” Baia Mare găzduiește vernisajul „Salonului de iarnă” al membrilor Asociației Artiștilor Plastici „Alexandru Șainelic” - 5 ore în urmă
40 de copilași au participat la concursul de șah Cupa „Luceafarul” - 6 ore în urmă
2024, an bogat în activități pentru Asociația Tinerilor Ortodocși ai Protopopiatului Baia Mare - 7 ore în urmă
Târgul „Nunta de la A la Z” are loc în perioada 14 – 16 februarie - 8 ore în urmă
Ansamblul „Coconii Deseștiului” face înscrieri - 8 ore în urmă
Galeria Hollósy din cadrul Coloniei Pictorilor Baia Mare găzduiește cinci expoziții personale, care pot fi vizitate până la finalul lunii - 11 ore în urmă
Proiect de lege: pacienții vor avea dreptul la „terapia durerii”
Practic, pacienții vor avea dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii, dacă Parlamentul va aproba acest proiect de lege. Legea sănătății va fi modificată în acest sens, astfel încât să fie introdus și dreptul pacientului la acest tip de servicii medicale.
Mai precis, prin modificarea legii se va stabili că asigurații au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicațiilor ei, pentru recuperarea după boală și pentru terapia durerii.
„Serviciile medicale pentru terapia durerii reprezintă ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament și monitorizare a pacienților de toate vârstele, copii sau adulți, cu dureri acute sau cronice, având ca scop îmbunătățirea calității vieții acestora prin controlul sau înlăturarea durerii”, după cum sunt definite în document.
De asemenea, în același proiect este definită durerea ca „experiența senzorială și emoțională neplăcută, ce este asociată cu o leziune tisulară reală sau potențială ori asemănătoare cu cea cu care este asociată.”
Potrivit inițiatorilor, „durerea alterează calitatea vieții, îl trimite pe om la medic și trebuie să facă obiectul tratamentului. În acest scop, este necesară aplicarea bunei practici internaționale cu privire la terapia durerii în legislația românească.”