Share
Proiect de lege: pacienții vor avea dreptul la „terapia durerii”

Proiect de lege: pacienții vor avea dreptul la „terapia durerii”

Practic, pacienții vor avea dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii, dacă Parlamentul va aproba acest proiect de lege. Legea sănătății va fi modificată în acest sens, astfel încât să fie introdus și dreptul pacientului la acest tip de servicii medicale.

Mai precis, prin modificarea legii se va stabili că asigurații au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicațiilor ei, pentru recuperarea după boală și pentru terapia durerii.

„Serviciile medicale pentru terapia durerii reprezintă ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament și monitorizare a pacienților de toate vârstele, copii sau adulți, cu dureri acute sau cronice, având ca scop îmbunătățirea calității vieții acestora prin controlul sau înlăturarea durerii”, după cum sunt definite în document.

De asemenea, în același proiect este definită durerea ca „experiența senzorială și emoțională neplăcută, ce este asociată cu o leziune tisulară reală sau potențială ori asemănătoare cu cea cu care este asociată.”

Potrivit inițiatorilor, „durerea alterează calitatea vieții, îl trimite pe om la medic și trebuie să facă obiectul tratamentului. În acest scop, este necesară aplicarea bunei practici internaționale cu privire la terapia durerii în legislația românească.”


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu