Pr. Adrian Dobreanu: Nu mai privim la moarte, pe pământ, ci spre Învierea lui Hristos! - 6 minute în urmă
Spectacol pentru copii: Cântece cu ketchup - 3 ore în urmă
Seară muzicală alături de Cvartetul Euroart și soprana Mihaela Hotea - 5 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (XII) - 6 ore în urmă
Lecții de orientare sportivă pentru elevii băimăreni - 6 ore în urmă
Studenții la filosofie de la Centrul Universitar Nord Baia Mare vor participa la un masterclass alături de filosoful Ion Papuc - 7 ore în urmă
După ani de așteptare, gigantul retailer german Aldi face primul pas concret spre România - 8 ore în urmă
CSM Sighet și-a surclasat adversara în deplasare - 8 ore în urmă
Măsuri luate de ISU pentru sărbători în siguranță - 8 ore în urmă
A avut loc cea de-a 33-a ediție a festivalului „MINIURSULEȚUL DE AUR” - 9 ore în urmă
Presiunea părinților asupra copiilor, pentru rezultate mai bune la școală
Presiunea excesivă exercitată de părinți asupra copiilor pentru a obține rezultate bune la școală poate avea multiple efecte negative asupra dezvoltării și bunăstării acestora. Aceasta ne arată o serie de studii recente. Instituția „American Psychological Association” subliniază impactul negativ a stresului academic asupra sănătății mentale și fizice a copiilor. Copiii care simt o presiune constantă să performeze academic, pot dezvolta niveluri ridicate de stres și anxietate. Acest lucru poate duce la probleme de sănătate mentală pe termen lung, cum ar fi tulburările de anxietate și depresia.
Atunci când performanța academică devine un mijloc de a mulțumi părinții și nu o dorință personală, copiii își pot pierde motivația intrinsecă pentru învățare. Presiunea părinților asupra copiilor de a atinge standarde înalte poate afecta stima de sine a copiilor, mai ales dacă nu reușesc să îndeplinească așteptările părinților. Aceștia pot începe să se perceapă ca fiind insuficient de capabili. Stresul cronic poate avea efecte negative și asupra sănătății fizice, ducând la probleme precum insomnie, dureri de cap, tulburări digestive. În unele cazuri, copiii supuși unei presiuni excesive pot dezvolta comportamente problematice, cum ar fi mințitul sau trișatul pentru a îndeplini așteptările părinților. Pot fi afectate și relațiile cu colegii, ducând la izolare socială.
Pentru a sprijini dezvoltarea sănătoasă și echilibrată a copiilor, este important ca părinții să ofere un mediu de susținere, încurajând efortul și progresul, mai degrabă decât perfecțiunea.
Lăcrimioara ZOTA