Share
Premieră la Spitalul Județean: Intervenții minim-invazive sub o singură anestezie

Premieră la Spitalul Județean: Intervenții minim-invazive sub o singură anestezie

Vineri, 29 mai, o nouă premieră medicală a fost înregistrată la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Mai exact, o pacientă care prezenta atât patologie de natură ginecologică, cât și digestivă a fost operată de medicii de pe două secții – Obstetrică-Ginecologie și Chirurgie Generală – sub o singură anestezie.

Pacienta de 42 de ani a fost internată cu mai multe probleme medicale, respectiv patologie ginecologică determinată de un chist ovarian voluminos de aproximativ 12 cm si patologie digestivă care a dus la litiază biliară. Bolnava a fost operată laparoscopic, efectuându-se în același timp anexectomie dreaptă și colecistectomie. Buna colaborare între doctorii de diferite specialități a dat și de această dată rezultate foarte bune, iar pacienta a avut parte de intervenții medicale de cea mai înaltă calitate.  

La intervenție au participat doctorul Gavrilă Timiș, șeful Secției Obstetrică – Ginecologie, medicul specialist de pe aceeași secție, Mircea Rednic, dar și doctorul Rodica Ghenea de pe Secția Chirurgie generală, în timp ce anestezia a fost asigurată de doctorul Ștefan Pop. Doctorii de pe Secția Obstetrică-Ginecologie, respectiv Gavrilă Timiș și Mircea Rednic au soluționat partea ginecologică, iar medicul Rodica Ghenea a realizat partea chirurgicală, fiind asistată până la final de colegii ei.

Pacienta se simte bine în prezent, fapt care dovedește că această colaborare interdisciplinară vine în sprijinul pacienților, care beneficiază de intervenții minim-invazive sub o singură anestezie.

Lasă un comentariu