Share
Premieră: La Spitalul Județean Baia Mare s-au realizat primele proceduri de inseminare artificială

Premieră: La Spitalul Județean Baia Mare s-au realizat primele proceduri de inseminare artificială

La Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-au realizat primele proceduri de inseminare artificială (reproducere umană asistată). Realizarea unor astfel de proceduri reprezintă un pas important în domeniul sănătății reproductive în Maramureș și este rezultatul unui efort comun între personalul medical, autoritățile locale și comunitate.

Prin buna colaborare dintre Spitalul Județean Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș se are în vedere și operaționalizarea procedurii de fertilizare in vitro, extinzând gama de tratamente reproductive disponibile în regiune. De asemenea, pentru a veni în sprijinul familiilor tinere care își doresc copii, dar nu au posibilitatea de a susține cheltuielile legate de procedurile de inseminare artificială, se va iniția, la nivelul Consiliului Județean, un sistem de subvenții pentru aceste servicii medicale.

„S-au efectuat cu succes primele proceduri de inseminare artificială și suntem încrezători că vom ajuta tot mai mulți maramureșeni să devină părinți”, afirmă Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

“Proiectul pentru realizarea procedurilor de inseminare artificială a fost demarat în 2023, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, iar alături de personalul dedicat și performant al Spitalului Județean, contribuim constant la îmbunătățirea calității vieții maramureșenilor”, a precizat și președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.

„Mulțumiri tuturor celor implicați în acest proiect, Dr. Bogdan Lucian, director medical SJUBM, Dr. Timiș Gavrilă, șef al secției de Obstetrică Ginecologie, Dr. Damian Florentina, șef laborator SJUBM, Banyai Georgeta, medic de laborator și biolog, și întregii echipe care a transformat în realitate acest proiect important pentru viitorul Maramureșului.

Investițiile continue în infrastructură și dotare vor contribui la consolidarea rolului acestui spital în îngrijirea sănătății și în sprijinirea familiilor tinere în Maramureș”, este mesajul transmis pe pagina unității spitalicești.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu