Share
Ocna Șugatag, perla izvoarelor termale din Maramureș

Ocna Șugatag, perla izvoarelor termale din Maramureș

Din cele mai vechi timpuri, Ocna Șugatag, din județul Maramureș, este renumită pentru exploatarea sării. Se spune că, după anul 1800, localitatea a devenit și mai cunoscută, atunci când oamenii locului au descoperit proprietățile vindecătoare ale apei din această zonă. Peste ani s-a constatat că apele de la Ocna Șugatag pot vindeca multe afecțiuni.

Ocna Șugatag este situată într-o depresiune intramontană, aerul fiind aici extrem de curat, dar și răcoros chiar, și în timpul verilor toride. Astfel, această zonă este indicată pentru a fi tratate și afecțiunile respiratorii.

Potrivit specialiștilor, izvoarele termale de la Ocna Șugatag sunt unice deoarece apa are o concentrație de sare de 119 g/l. Apa sărata este extrasă dintr-o mină situată la 200 de metri adâncime. Ea este pompată, iar apoi ajunge în stațiune cu ajutorul unei conducte. Un efect benefic asupra sănătății îl are și temperatura ridicată a apei, care este de 37 de grade Celsius.

Majoritatea turiștilor aleg stațiunea pentru a-și trata problemele reumatice. Însă apele sărate au efecte benefice și asupra problemelor pielii, dar și a celor care au afecțiuni posttraumatice. Cu toate acestea, băile cu apă sărată nu sunt indicate femeilor însărcinate, celor cu probleme cronice sau cu tensiune. Din Ocna Sugatag nu lipsesc bazele de tratament moderne, cluburile, bazinele acoperite, plajele, parcurile și spațiile comerciale, toate acestea atrăgând turiștii din întreaga țară și din afara granițelor, ca un magnet.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu