„Priviri” din orașul Baia Mare (XI). Strada Crișan, la începutul secolului XX - 11 ore în urmă
Grupul Iza va susține în Serbia spectacolul pascal „Mărgăritar de primăvară” - 14 ore în urmă
Cei trei chefi, Scărlătescu, Bontea, Dumitrescu, ”acasă” la ProTV - 15 ore în urmă
Comportamentul suspect l-a trădat: Un bărbat prins de jandarmii din Maramureș - 15 ore în urmă
„La umbra crucii Tale”: Concert de pricesne la biserica din Fersig - 15 ore în urmă
Baia Mare va avea incubator de afaceri. Va fi dezvoltat prin supraetajarea Bibliotecii Județene - 15 ore în urmă
De vorbă cu Gabriel Boriceanu, tânărul cu drag de autentic; În magazinul său „Ie Vie” găsești adevărate comori - 15 ore în urmă
Noi drepturi pentru persoanele cu dizabilități - 16 ore în urmă
„55 de ani de aviație brașoveană”, expoziție a Muzeul de Istorie din Baia Mare - 17 ore în urmă
A nins în Pasul Prislop. „Zăpada mieilor” le dă de furcă drumarilor - 17 ore în urmă
Numărul absolvenților de liceu care s-au ales cu toxiinfecții alimentare după banchet a ajuns de la 20 la 50
Numărul absolvenților de liceu care s-au ales cu toxiinfecții alimentare după banchetul de absolvire a ajuns la 50. Aceștia au petrecut la un restaurant din Baia Mare cu 10, respectiv 11 zile în urmă. În cazul a cinci dintre tineri s-a confirmat infecția cu Salmonella.
”Nu avem alte informații decât că numărul cazurilor a crescut de la 20 la 50. Probele sunt în curs de investigare, iar la cinci persoane rezultatele confirmă infecția cu Salmonella. Investigațiile continuă. Probele sunt în lucru și la noi și la Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureş”, a arătat Carmen Sima, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș.
Simptomele infecției cu Salmonella sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale.
Având în vedere apariția în cursul lunii mai a unor focare suspecte de toxiinfecție, DSP Maramureș atrage atenția că la primele manifestări de boală pacientul trebuie să se prezinte de urgență la medic, deoarece formele foarte severe pot duce la deces. În plus, unitățile de alimentație publică trebuie să respecte măsurile de prevenire, constând în identificarea și neutralizarea surselor de infecție, respectarea regulilor de igienă și manipularea corespunzătoare a alimentelor.
Sursa foto: newsromania.net
Citește și: Absolvenții de colegiu, de la banchet total la pat de spital
1 Comentariu în această postare
G.B
H.R. Salmonella,podul pietonal de la Kaufland zboara nu si avioanele de pe Aeroport.Oras mic probleme mari.Neseriozitate si lipsa de profesionalism.