„Pomul Raiului”, la Filiala Traian a Bibliotecii Județene - 4 ore în urmă
Moștenirea lui Ilie Lazăr a fost cinstită la Giulești cu personalități marcante ale culturii și istoriei - 6 ore în urmă
Restricții de circulație în Baia Mare pentru desfășurarea paradei colindătorilor din cadrul evenimentului „Crăciun în Maramureș” - 6 ore în urmă
CSM Sighet vine cu trei puncte de la Bihorul Beiuș - 7 ore în urmă
16 decembrie 1989 – Începutul Revoluției Române - 7 ore în urmă
Workshop-ul „Comunicarea- de la transmitere la relație. O aplicare în leadership” a avut loc la Facultatea de Litere a Centrului Universitar Nord Baia Mare - 8 ore în urmă
CS Minaur și-a aflat adversara din sferturile Cupei României - 9 ore în urmă
Sunteți invitați la lansarea volumului „Troițele din județul Maramureș- Un tezaur de artă populară uitat” - 9 ore în urmă
Noi cete de colindători au poposit la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 9 ore în urmă
Cercetări într-un dosar de zoofilie în Maramureș - 9 ore în urmă
Numărul absolvenților de liceu care s-au ales cu toxiinfecții alimentare după banchet a ajuns de la 20 la 50
Numărul absolvenților de liceu care s-au ales cu toxiinfecții alimentare după banchetul de absolvire a ajuns la 50. Aceștia au petrecut la un restaurant din Baia Mare cu 10, respectiv 11 zile în urmă. În cazul a cinci dintre tineri s-a confirmat infecția cu Salmonella.
”Nu avem alte informații decât că numărul cazurilor a crescut de la 20 la 50. Probele sunt în curs de investigare, iar la cinci persoane rezultatele confirmă infecția cu Salmonella. Investigațiile continuă. Probele sunt în lucru și la noi și la Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureş”, a arătat Carmen Sima, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș.
Simptomele infecției cu Salmonella sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale.
Având în vedere apariția în cursul lunii mai a unor focare suspecte de toxiinfecție, DSP Maramureș atrage atenția că la primele manifestări de boală pacientul trebuie să se prezinte de urgență la medic, deoarece formele foarte severe pot duce la deces. În plus, unitățile de alimentație publică trebuie să respecte măsurile de prevenire, constând în identificarea și neutralizarea surselor de infecție, respectarea regulilor de igienă și manipularea corespunzătoare a alimentelor.
Sursa foto: newsromania.net
Citește și: Absolvenții de colegiu, de la banchet total la pat de spital

















1 Comentariu în această postare
G.B
H.R. Salmonella,podul pietonal de la Kaufland zboara nu si avioanele de pe Aeroport.Oras mic probleme mari.Neseriozitate si lipsa de profesionalism.