S-a sărbătorit hramul Mănăstirii Baia Borșa - 1 oră în urmă
Amintirile care se întorc doar seara - 3 ore în urmă
„Muzica este stilul meu de viață” – Adina Dunca, un munte de talent confirmat de premii excepționale - 4 ore în urmă
7 decembrie – ziua în care România a pierdut moștenirea lui Brâncuși - 5 ore în urmă
Concertul solemn de colinde „Domnul pe Pământ”, de la Catedrala Episcopală din Baia Mare, ajunge la cea de-a XXI-a ediție - 5 ore în urmă
Rezultate foarte bune pentru CSM Baia Mare la Cupa României Fitness Challenge – cadeți - 6 ore în urmă
Inițiativă rară a Penitenciarului Baia Mare – deținuți la masă cu familiile lor, în afara unității - 6 ore în urmă
Un eveniment de rezonanță internațională la Academia Română, Filiala Cluj-Napoca - 7 ore în urmă
Viktor Orbán se pregătește pentru „lumea de după război” - 9 ore în urmă
Autoturism furat din Ucraina, descoperit la Punctul de Trecere Siret - 9 ore în urmă
Numărul absolvenților de liceu care s-au ales cu toxiinfecții alimentare după banchet a ajuns de la 20 la 50
Numărul absolvenților de liceu care s-au ales cu toxiinfecții alimentare după banchetul de absolvire a ajuns la 50. Aceștia au petrecut la un restaurant din Baia Mare cu 10, respectiv 11 zile în urmă. În cazul a cinci dintre tineri s-a confirmat infecția cu Salmonella.
”Nu avem alte informații decât că numărul cazurilor a crescut de la 20 la 50. Probele sunt în curs de investigare, iar la cinci persoane rezultatele confirmă infecția cu Salmonella. Investigațiile continuă. Probele sunt în lucru și la noi și la Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Maramureş”, a arătat Carmen Sima, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș.
Simptomele infecției cu Salmonella sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale.
Având în vedere apariția în cursul lunii mai a unor focare suspecte de toxiinfecție, DSP Maramureș atrage atenția că la primele manifestări de boală pacientul trebuie să se prezinte de urgență la medic, deoarece formele foarte severe pot duce la deces. În plus, unitățile de alimentație publică trebuie să respecte măsurile de prevenire, constând în identificarea și neutralizarea surselor de infecție, respectarea regulilor de igienă și manipularea corespunzătoare a alimentelor.
Sursa foto: newsromania.net
Citește și: Absolvenții de colegiu, de la banchet total la pat de spital
















1 Comentariu în această postare
G.B
H.R. Salmonella,podul pietonal de la Kaufland zboara nu si avioanele de pe Aeroport.Oras mic probleme mari.Neseriozitate si lipsa de profesionalism.