19 decembrie 2013 – La Baia Mare fost inaugurat Atelierul Memorial Gheza Vida - 26 minute în urmă
Două intervenții ale salvamontiștilor maramureșeni în ultimele 24 de ore - 3 ore în urmă
Moș Crăciun, pompierii și dilema de la ISU - 4 ore în urmă
România achită o datorie veche de peste 30 de ani către Statele Unite - 5 ore în urmă
Daruri de la jandarmi pentru copiii unei case de tip familial din Baia Mare - 5 ore în urmă
Jandarmii în vizită la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare - 6 ore în urmă
Revoluția Română, 18 decembrie 1989, Timișoara: Ziua tinerilor secerați de gloanțe pe treptele Catedralei - 7 ore în urmă
CS Minaur joacă în deplasare ultimul meci din acest an - 7 ore în urmă
Dansatorii maramureșeni Luca Mădăras Aluaș – Hannah Gomboș, pe prima treaptă a podiumului la Campionatul Național de Clase al României şi la Cupa Mystic - 7 ore în urmă
„Colindăm în Țara Codrului”: Spectacol de colinde la Asuaju de Sus - 8 ore în urmă
Nuca, alimentul nutritiv al toamnei
Toamna ne răsfață din plin cu fructe și legume din abundență, oferindu-ne vitaminele de care organismele noastre au atâta nevoie. Nucile sunt cunoscute pentru grăsimile lor sănătoase, dar au o mulțime de alte beneficii pentru sănătate. Ele sunt considerate un superaliment datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate, incluzând susținerea sănătății inimii, îmbunătățirea funcției cerebrale și sprijinirea unui sistem imunitar puternic. Sunt o sursă bună de acizi grași omega-3 și fibre, fiind fructe deosebit de calorice. Ele sunt bogate în potasiu, fosfor, cupru, magneziu, vitamine, săruri minerale, diferite uleiuri volatile, materii grase şi celuloză. Toate acestea fac din nuci un complement nutritiv de calitate, chiar în cazul în care sunt consumate în cantităţi mici (25-50 g/zi).
Nucile sunt un deliciu, atât ca gustare rapidă, cât și în prăjituri. Având textura crocantă și un gust delicios, acesta e motivul pentru care poate fi inclusă în aproape orice rețetă: prăjituri, biscuiți, cereale, batoane energizante, pâini, salate, unturi și multe altele. Dă savoare umpluturii de cozonac, îmbunătățește metabolismul și reduce colesterolul din corp. Atunci când sunt consumate în cantități potrivite, nucile contribuie la scăderea în greutate. Nucile au și proprietăți anti-inflamatorii, ajută intelectul (sunt simbolul inteligenței), îmbunătățesc fertilitatea masculină și sănătatea oaselor. Aportul mare de vitamine B e extrem de benefic femeilor însărcinate în creșterea armonioasă a fătului.
Lăcrimioara ZOTA 
















