Share
Minorii nu mai au dreptul de a-și face tatuaje sau piercinguri

Minorii nu mai au dreptul de a-și face tatuaje sau piercinguri

Prin ordinul nr.1.648 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală sunt introduse schimbări radicale în modul de operare a saloanelor de înfrumusețare și de tatuaj. Până acum, minorii între 16-18 ani puteau merge însoțiți de părinți, tutori sau curatori, după caz la saloane pentru tatuaj, aceștia trebuind să semneze o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că sunt de acord cu tatuarea copilului. Acum nici cu declarația semnată de majorul responsabil nu se mai pot face tatuaje celor între 16 și 18 ani.

La art.15 sunt prevăzute următoarele reguli: este interzisă efectuarea procedurilor de piercing corporal şi implant dermal persoanelor cu vârsta sub 16 ani, cu excepţia piercingului din zona urechii pentru care este necesar acordul părintelui/tutorelui; este interzisă efectuarea procedurilor de tatuare cosmetică şi artistică a persoanelor cu vârsta sub 18 an; este interzisă efectuarea piercingului la nivelul organelor genitale persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani, este interzisă efectuarea de implanturi dermale la nivelul organelor genitale.

Ministerul Sănătății transmite că prin acest ordin încearcă să protejeze sănătatea tinerilor. Este de așteptat însă ca tinerii care consideră că pielea desenată le va exterioriza mai bine caracterul se vor îndrepta oricum spre saloane de tatuaj și piercing neautorizate, exact în mediile care nu respectă nicio regulă din punct de vedere a sănătății publice.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu