Share
La Spitalul Județean Baia Mare se vor organiza regulat sesiuni de consiliere în alăptare

La Spitalul Județean Baia Mare se vor organiza regulat sesiuni de consiliere în alăptare

La Spitalul Județean Baia Mare se vor organiza regulat sesiuni de consiliere în alăptare

În contextul celebrării săptămânii mondiale a alăptării, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a demarat o acțiune de încurajare a proaspetelor mămici să își hrănească bebelușii la sân. Prima sesiune de prezentări a avut loc azi, 6 august, pe secția de neonatologie, cadrele medicale explicându-le participantelor care sunt beneficiile alăptării. Directorul medical interimar al spitalului, Margareta Pîrvănoiu – medic primar pediatrie și neonatologie -, precizează că astfel de întruniri vor avea loc cu regularitate.

„Sesiunile de consiliere în alăptare se vor derula la nivelul Spitalului Județean în fiecare zi de marți și vineri, pentru a veni în sprijinul proaspetele mămici, internate în cadrul unității noastre. Menționăm, de asemenea, că pacientele internate, care se confruntă cu diverse probleme privind alăptarea, se pot adresa cadrelor medicale, în orice moment, nu doar în cele două zile destinate cursului. În ceea ce privește alimentarea copilului cu lapte praf de către personalul nostru, accentuăm faptul că se va realiza doar după obținerea acordului scris al mamei, exceptând situația în care starea de sănătate a acesteia nu permite acest lucru și nu există altă alternativă de alimentare a copilului”, a precizat dr. Margareta Pîrvănoiu.

La rândul lor, mămicile se arată încântate de idee. „Astfel de acțiuni sunt utile, unele mămici nu conștientizează cât de importantă este alăptarea. La primul copil nu aveam suficiente informații și am reușit să îl alăptez doar șase săptămâni, dar acum voi alăpta doi ani, poate chiar mai mult”, a declarat o participantă la întrunire.

Lasă un comentariu