Share
Iohannis: Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate sunt foarte bune. Dacă ne vaccinăm, până în vară putem scăpa de pandemie

Iohannis: Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate sunt foarte bune. Dacă ne vaccinăm, până în vară putem scăpa de pandemie

Președintele Klaus Iohannis a făcut vineri mai multe precizări despre campania de vaccinare și a dat asigurări că toate tipurile de vaccin care vor veni sunt autorizate, sigure și eficiente.

El a subliniat că, deși nu este obligatorie, vaccinarea este soluția ca până în vară să scăpăm de pandemie.

„Lucrurile vor funcționa și imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare.

Dozele de vaccin nu vin toate deodată, vin în tranșe. Prima dată vine o tranșă mai mică, simbolică, de 10.000 de doze, care va fi administrată imediat, încă în acest an. Și începând din ianuarie, vin doze mai multe.

Noi credem că cel puțin 100.000 de doze pe săptămână, sau mai mult, pe măsură ce se poate vaccina mai mult. În prima etapă, va fi vaccinat tot personalul medical. În a doua etapă va fi vaccinat personalul esențial și noi credem în martie, aprilie, mai este faza când va fi vaccinată populația generală.

Important de știut – vaccinarea este voluntară, nu e nimeni obligat, dar noi recomandăm tuturor să se vaccineze, fiindcă această vaccinare este singura – repet – singura cale de a scăpa de pandemie.

Vom avea diferite tipuri de vaccin.

Toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt eficiente, adică își fac efectul. Toate sunt sigure.

 Și, în acest fel, vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, până în vară, probabil, să scăpăm de această pandemie”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa – digi24.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu