Share
Antibiotice Iași a produs primele două serii de hidroxiclorochină; S-a reluat producția de paracetamol și de algocalmin

Antibiotice Iași a produs primele două serii de hidroxiclorochină; S-a reluat producția de paracetamol și de algocalmin

Antibiotice Iaşi, aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, produce din această lună antiviralul folosit în tratarea bolnavilor de coronavirus în stare gravă. De asemenea, urmează să producă şi 3 tipuri de dezinfectanţi care sunt în curs de autorizare: un gel dezinfectant pentru mâini şi două tipuri de dezinfectant pentru suprafeţe, a notat stiri.tvr.ro.

„Am început acum două săptămâni (producția de hidroxiclorochină n.r.), am finalizat primele două serii de produs”, a confirmat, la TVR, directorul general Antibiotice Iaşi, Ioan Nani.

„Practic, am asimilat formula, tehnologia de fabricație, am achiziționat un lot de substanță activă, și am produs două loturi de produs finit. În momentul de față, le ambalăm în ambalaj clinic, off label, așa cum am promis, pentru a fi pe stocul de siguranță al companiei, fiind donate Ministerului Sănătății pentru eventualul consum în tratamentul COVID-19. Totodată, din aceste prime serii, sau din prima serie, vom începe documentația de autorizare a produsului pentru prima lui destinație, acolo unde este el consacrat, și anume pentru bolile autoimune”, a explicat Ioan Nani.

Documentația va fi depusă la Agenția Medicamentului din România, dar produsul va fi înregistrat și în sistem european, a subliniat directorul general al Antibiotice Iași. Substanța este încă folosită în tratamentul inițial al pacienților infectați cu coronavirus. Indiferent de schemele de tratament care vor fi folosite în viitor, rolul Antibiotice Iași este să pună la dispoziție cantități suficiente pentru cel puțin un an de zile, a precizat Ioan Nani. Directorul general al Antibiotice Iași a confirmat că producția paracetamolului și a algocalminului a fost reluată acum două luni. „Și aici avem o cerere constantă de pe piața internă. Important este că deja am fost receptați și în comunitatea europeană – avem cereri mari din Marea Britanie, din Austria, de la alte țări din comunitatea europeană, în legătură cu aceste produse”, a declarat Ioan Nani.

Cu 65 de ani în urmă (1955), lua fiinţă prima companie farmaceutică din România şi din sud-estul Europei care producea penicilina descoperită de Alexander Fleming. La acea dată compania purta numele de Fabrica Chimică nr. 2 Iaşi. În prezent Compania Antibiotice Iaşi este singura unitate românească de stat din domeniul producţiei de medicamente, scrie RADOR. Antibiotice Iași este una dintre puținele industrii din perioada comunistă care a supraviețuit după 1989. Fabrica a scăpat ca prin minune de o privatizare dezastruoasă, s-a reorganizat și a reușit să aducă România pe locul 1 în lume la producția de nistatină, o substanță activă folosită de marile companii farmaceutice în industria cosmetică și farmaceutică, potrivit hotnews.ro. Istoricul complet al Antibiotice Iași îl găsiți AICI!

 

 

Lasă un comentariu