Share
785 de persoane au ajuns la UPU Baia Mare în trei zile. Se limitează vizitele la Spitalul Județean și la cel de pneumoftiziologie

785 de persoane au ajuns la UPU Baia Mare în trei zile. Se limitează vizitele la Spitalul Județean și la cel de pneumoftiziologie

În perioada 14 februarie – 17 februarie (ora 8:00), personalul Unității de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a acordat asistență medicală pentru 785 de pacienți. Dintre aceștia, 292 au fost copii (46 au avut vârsta sub 1 an și 246 cu vârste cuprinse între 1 și 16 ani). 70% dintre pacienții pediatrici care au beneficiat de serviciile specialiștilor au prezentat infecții respiratorii.

“Referitor la gradul de urgență, din numărul total de prezentări din acest sfârșit de săptămână doar 178 de pacienți au fost încadrați la cod roșu și galben și au necesitat asistență medicală imediată, 166 dintre pacienți rămânând internați în cadrul spitalului nostru. Cel mai mare procent al persoanelor care au ajuns în UPU nu au constituit urgență, fiind lăsați la domiciliu cu recomandări de tratament, aceste cazuri putând fi rezolvate la nivelul cabinetelor de medicină de familie”, precizează dr. Dan Roman, medic șef UPU.

La rândul său, ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean, spune: “Volumul de muncă desfășurat în Unitatea de Primire Urgențe a spitalului nostru este uriaș. În cursul anului 2019 s-au efectuat peste 83.000 de consultații și intervenții, iar în 2020, până în dimineața zilei de 17 februarie, au fost înregistrate 11.200 de cazuri“.

Totodată, din cauza creşterii numărului cazurilor de afecțiuni respiratorii, accesul vizitatorilor la Spitalul Județean Baia Mare este permis doar în intervalul 15.00 – 17.00.

Și reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Ruşdea” Baia Mare au anunțat un nou program de vizită pentru această perioadă:

  • luni – vineri: 15.00 – 16.00;
  • sâmbătă și duminică: 13.00 – 15.00.

Vizitatorii trebuie să țină cont și de următoarele reguli:

  • vizita se limitează la 15 minute;
  • pentru fiecare pacient se permite vizita unei singure persoane;
  • este obligatorie purtarea echipamentului de protecție pus la dispoziție la intrarea în secții;
  • se recomandă dezinfecția igienică a mâinilor la intrarea și la ieșirea din secție.

Lasă un comentariu