Share
Un sondaj INSCOP indică reașezări pe scena politică și egalitate între PSD și PNL

Un sondaj INSCOP indică reașezări pe scena politică și egalitate între PSD și PNL

Un sondaj de opinie realizat de INSCOP, comandat de Fundația Konrad Adenauer, arată că PSD și PNL sunt aproape la egalitate în intenția de vot a românilor la alegerile europarlamentare din 26 mai. Astfel, potrivit comunicatului INSCOP, dintre românii care își exprimă o opțiune de vot clară (adică 58,5% din eșantion), PSD ar fi votat de 26,9%, iar 26,3% intenționează să voteze cu PNL, diferența dintre cele două formațiuni  situându-se mult sub marja de eroare..

Urmează în intențiile de vot Alianța 2020 USR-PLUS cu 15,3%, ALDE cu 9,3% și Pro România cu 9,1%. Ar mai depăși pragul electoral doar UDMR, care ar obține 5%. Pentru PMP și-au exprimat intenția de vot 4,4% dintre respondenți, în timp ce 1,1% au ales PNȚCD, 1% UNPR și tot 1% DEMOS.

Alianța 2020 și UNPR au fost măsurate pentru prima dată de INSCOP în sondajul din această lună. În acest sondaj, procentele cu care sunt cotate partidele politice înregistrează variații minime față de luna precedentă, cu excepția Pro România, care crește cu aproximativ două punte procentuale.

Sondajul Inscop Research a fost realizat în perioada 5-13 martie 2019, la comanda Fundației Konrad Adenauer, pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Volumul eșantionului, de tip multi-stratificat, probabilistic, a fost de 1053 persoane, reprezentativ pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu