Maternitatea Spitalului Județean „Dr Constantin Opriș” Baia Mare, acreditată în Categoria III A - 46 minute în urmă
Prognoza meteo Maramureș – 19 decembrie 2025 - 2 ore în urmă
19 decembrie 2013 – La Baia Mare fost inaugurat Atelierul Memorial Gheza Vida - 9 ore în urmă
Două intervenții ale salvamontiștilor maramureșeni în ultimele 24 de ore - 12 ore în urmă
Moș Crăciun, pompierii și dilema de la ISU - 13 ore în urmă
România achită o datorie veche de peste 30 de ani către Statele Unite - 13 ore în urmă
Daruri de la jandarmi pentru copiii unei case de tip familial din Baia Mare - 14 ore în urmă
Jandarmii în vizită la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare - 15 ore în urmă
Revoluția Română, 18 decembrie 1989, Timișoara: Ziua tinerilor secerați de gloanțe pe treptele Catedralei - 16 ore în urmă
CS Minaur joacă în deplasare ultimul meci din acest an - 16 ore în urmă
Lege pentru susținerea producătorilor maramureșeni
Proiectul de lege cu privire la etichetarea cu denumirea „De Origine România – DOR” a produselor agroalimentare care utilizează în procesul de fabricaţie materii prime de bază de origine românească a trecut de votul Camerei Deputaților.
Este un proiect pe care l-am semnat alături de colegii mei de partid cu gândul la sprijinirea producătorilor maramureșeni.
Proiectul prevede instituirea schemei de certificare voluntară „De Origine România – DOR”, la care să aibă acces producătorii şi procesatorii români, schemă care ar garanta faptul că produsul alimentar achiziţionat este realizat pe teritoriul României şi fabricat din materii prime de origine românească.
Pentru a beneficia de etichetarea voluntară, produsul agroalimentar trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici:
- în cazul produselor neprelucrate, producţia, cultivarea sau reproducerea, inclusiv recoltarea şi mulsul, în cazul vacilor, ovinelor şi caprelor, să aibă loc pe teritoriul României;
- în cazul cărnii, aceasta trebuie şi să fie obţinută de la animale născute, crescute şi sacrificate pe teritoriul României;
- în cazul produselor de origine animală, altele decât carnea, acestea trebuie şi să fie obţinute de la animale crescute pe teritoriul României;
- în cazul produselor prelucrate, fabricarea acestora se va face din produse neprelucrate, în conţinutul cărora este permisă utilizarea, în cantitate de până la 25% din greutatea acestora, conform reţetei, a unor ingrediente care nu pot fi înlocuite cu ingrediente similare produse pe teritoriul României.
Am încredere că acest proiect va reprezenta un sprijin real pentru promovarea produselor românești autentice.
Călin Bota
Deputat PNL Maramureș








