Share
În Țara Maramureșului: Gaz metan, pod nou peste Tisa și centură ocolitoare a Sighetului

În Țara Maramureșului: Gaz metan, pod nou peste Tisa și centură ocolitoare a Sighetului

Și Țara Maramureșului are nevoi specifice și așteptări, pe unele dintre ele chiar așezându-se patina timpului. Sunt aspecte care au fost discutate în acest final de săptămână la Borșa, la întâlnirea regională a conducerii PNL Maramureș cu cei peste 100 de aleși liberali de dincolo de Gutâi: primari, viceprimari, consilieri locali, președinți ai diverselor organizații liberale.

Au fost abordate problemele din fiecare localitate, dar și și proiectele de dezvoltare pe care Consiliul Județean le derulează în zonă pe diverse domenii.

 DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII. De la Ionel Bogdan, președintele liberalilor maramureșeni și al CJ Maramureș, participanții au aflat despre centura ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației că a fost deja avizată de către cei de la CNAIR, urmând a fi scoasă la licitație în cursul acestei luni ● E un proiect promovat de președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, ca o necesitate imperioasă ce decurge din cel mai mare proiect de infrastructură din Maramureșul ultimei jumătăți de veac. E vorba de Podul peste Tisa, realizat deja în proporție de 30%, finalizarea lui în acest an determinând un trafic crescut într-un municipiu care înregistra de ceva vreme blocaje cauzate infrastructura rutieră inadecvată ● Reabilitarea DJ188, Bogdan Vodă – Vișeu de Jos, dar și a altor 7 tronsoane de drum județean se realizează prin proiectul MaraNord, cu o valoare totală de 125 de milioane de euro, finanțarea fiind aprobată prin POR.

DEZVOLTAREA ECONOMICĂ. Dintre cele 7 parcuri industriale de specializare inteligentă, două vor fi construite în Bogdan Vodă și Giulești, realizarea acestora fiind deja aprobată.

DEZVOLTAREA ȘI EXTINDEREA REȚELELOR DE DISTRIBUȚIE A GAZELOR NATURALE. Multe localități din Țara Maramureșului sunt incluse în proiectul în valoare de 175.000.000 de lei, finanțat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, program lansat de către PNL.

CAPACITATEA DE DISTRIBUȚIE A ENERGIEI ELECTRICE în zona Valea Vișeului și Valea Izei se va mări prin realizarea Stației electrice 110/20kv, un proiect în valoare de peste 28 milioane de lei. S-au discutat și o serie de probleme organizatorice.

Alături de Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, la întâlnire au participat: secretarul de stat în Ministerul Familiei, Anca Hendea; prefectul Rudolf Stauder; deputații liberali Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe; vicepreședintele CJ Maramureș, Doru-Alexandru Lazăr; administratorul public al județului – și organizatorul întâlnirii – Gabriel Ștețco; secretarul general al PNL Maramureş, Ioan Muntean.

”Mulțumesc din suflet întregii echipe PNL din Țara Maramureșului, pentru implicarea la nivelul comunităților locale și pentru că au evidențiat forța partidului în teritoriu. Doar împreună dezvoltăm Maramureșul!” – a subliniat președintele Ionel Bogdan.

Biroul de presă
PNL Maramureș

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu