Share
Deputat Călin Bota: “Am propus o lege care vizează Punctele Gastronomice Locale”

Deputat Călin Bota: “Am propus o lege care vizează Punctele Gastronomice Locale”

Mâncarea tradițională este parte din brandul Maramureșului, iar de aceea, noi, ca reprezentanți ai cetățenilor, trebuie să sprijinim orice inițiativă care să evidențieze cât de important este turismul, dar mai ales păstrarea intactă a culturii și identității maramureșene.

O asemenea inițiativă, pe care am propus-o în Camera Deputatilor, este legea care vizează Punctele Gastronomice Locale, locuri unde mâncarea se prepară ca la mama acasă, motiv pentru care turiștii și localnicii o îndrăgesc.

Astăzi, la Muzeul Satului din Baia Mare a început seria de evenimente “Gustări în Maramureș”, care a cuprins două părți: degustarea preparatelor făcute de socăcițe și workshop-ul dedicat persoanelor care doresc să își deschidă un Punct Gastronomic Local. Pe durata evenimentului, producătorii locali și-au promovat produsele realizate în gospodăriile lor.

Felicit Organizatia de Management al Destinatiei Maramures și Consiliul Judeţean pentru această inițiativă de informare și de promovare a gastronomiei locale!

Călin Bota

Deputat PNL Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu