Share
Călin Bota: Program de 50 de miliarde de lei pentru infrastructura comunităților locale

Călin Bota: Program de 50 de miliarde de lei pentru infrastructura comunităților locale

Guvernul pregătește un amplu program de investiții destinat infrastructurii comunităților locale, un program în valoare de 50 de miliarde de lei, care va fi implementat începând cu anul viitor.  În ultima ședință de guvern a fost discutată Ordonanța prin care se va adopta Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

”Este o veste bună pentru comunitățile locale din Maramureș și din toată țara, deoarece avem nevoie de investiții în infrastructură care să asigure condiții de viață mai bune pentru toți cetățenii.

Este vorba de un plan de investiții nou, pentru următorii 5-7 ani, prin care se vor finanța obiective de infrastructură în localități, precum drumuri, apă, canal și gaze. Ordonanța pentru Planul Național de Investiții va fi adoptată curând, astfel încât până la finalul anului să înceapă procedurile de selecție pe baza criteriilor şi procedurilor care urmează să fie stabilite prin normele metodologice. Ordonanța va stabili tipul de investiții finanțate, beneficiarii, procedurile și criteriile de evaluare a proiectelor și graficul de implementare.

Am încredere că prin astfel de programe și printr-o gestionare corectă a resurselor, ghidată spre investiții, vom reuși să realizăm toate proiectele de dezvoltare asumate în fața maramureșenilor”, a declarat deputatul PNL Călin Bota.

Planul  Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny” vizează investiții la nivel local, cum ar fi sisteme de alimentare cu apă şi sisteme de canalizare în localitățile României, drumuri de interes local şi județean, precum și extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în localitățile din țară. Este un proiect care răspunde nevoii de dezvoltare a localităților din România.

Biroul de presă

PNL Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu