Share
Un apropiat al Maramureșului: Pavel Bartoș, artistul care iubește tradițiile, împlinește o vârstă frumoasă

Un apropiat al Maramureșului: Pavel Bartoș, artistul care iubește tradițiile, împlinește o vârstă frumoasă

Pavel Bartoș, îndrăgitul actor de teatru și film, dar și prezentator TV împlinește astăzi, 20 ianuarie 2024, vârsta de 49 de ani.

Pavel Bartoș (născut în 20 ianuarie 1975, Miercurea Ciuc) este un actor român de teatru, film și televiziune, prezentator la Vocea României și Românii au talent.

A studiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Facultatea de Teatru, în clasa profesorului universitar Marius Bodochi. În 1998, a obținut Marele Premiu la Gala Tânărului Actor de la Costinești. Este căsătorit cu Anca și au împreună trei copii, Eva, Rita și Sofia. A concurat în al șaselea sezon al emisunii Dansez pentru tine alături de Luciana Muntean, clasându-se pe locul al treilea. Este coprezentator al emisiunilor Românii au talent și Vocea României și actor al Teatrului Odeon.

A jucat în numeroase filme de succes, ca Ho, Ho, Ho (2009), dar și în seriale de televiziune, ca Numai iubirea (2004), Păcatele Evei (2005), Iubire ca-n filme (2006), Războiul sexelor (2007), Îngerașii (2008), Aniela (2009), State și Flăcărica (2010), Moștenirea (2010), Las Fierbinți (2011). Dar cel mai bine este cunoscut ca fiind maestrul de ceremonii al celor mai mari producții TV din România. Pentru cei care probabil încă nu știu, el și Smiley sunt și în realitate prieteni buni. Iar Pavel Bartoș a venit adeseori în Baia Mare, inclusiv la MândrIE Maramureșeană, unde chiar a venit cu un scurtmetraj în 2020, intitulat Romanian Tradition, dar și la activitățile Artspot Baia Mare, unde, la invitația lui Dragoș Călin, a învățat câteva trucuri actoricești pe micii aspiranți ai acestei arte din Maramureș.

Iată ce spune artistul despre tradițiile maramureșene! „Îmi face foarte multă plăcere orice reconectare cu tradiția. Pentru că eu merg pe ideea că nu trebuie să uităm de unde am plecat. Și trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Ori tradiția, folclorul și satul ne țin cu picioarele pe pământ. Pe mine, tot timpul, aceste lucruri îmi aduc aminte de bunici, care sunt cele mai tari vacanțe pe care le-am avut. Asta îmi face foarte bine. Am întâlnit oameni care sunt atât de mândri de portul lor, la fel, copii care sunt foarte mândri de folclor, de portul lor, iar asta mă bucură foarte tare. Cel mai mult m-au impresionat copiii. Oamenii care au venit la sărbătoare se vede că sunt obișnuiți să îmbrace portul popular des. Iar pentru asta m-au impresionat atât de mult copiii, pentru că atunci când au vorbit despre port, au făcut-o cu atâta fală, cu atâta mândrie, adică nu am sesizat niciun pic de mândrie sau de falsitate, este un lucru foarte asumat și sper să nu se piardă asta niciodată. Pentru că înseamnă enorm!”, mai arată pentru DirectMM.ro Pavel Bartoș.

În 2023 a lansat filmul de succes intitulat ”Ramon”, produs împreună cu Jesús del Cerro. Este un apropiat al Maramureșului, doar în 2023 fiind prezent de trei ori, cu filmul proaspăt lansat, dar și la MândrIE Maramureșeană.

Maramureșul este cu adevărat special! „Baia Mare e un oraș prietenos. Orașul este făcut din oameni. Iar oamenii de aici sunt foarte faini și mie îmi place. Bine, aici există și un patrimoniu senzațional. Mă uit la toți oamenii atât de frumos îmbrăcați și îmi place. Ăsta e Maramureșul! E o lume care se bucură atunci când te vede. Asta spune mult despre oameni. Asta te face să te întorci. Asta e foarte important! Am văzut Săpânța, Bârsana, mi-aș dori să văd mai mult. Sincer, încă nu am văzut tot. Mi-aș dori să fac să îmi iau familia și să fac un circuit de acest fel. Am fost acum vreo doi, trei ani, un tur cu autorulotele, și am pornit de la mănăstirile din Neamț, până în Bucovina, în Maramureș, până la Sarmizegetusa, și mi-aș dori să refac acest traseu. Sincer să fiu, eu nu știu dacă e mai multă credință în Maramureș, dar faptul că oamenii sunt atât de uniți face ca această credință să fie puternică. Știu oameni care au mers în afara țării cu credința lor, cu obiceiurile lor. Știu sate întregi de maramureșeni lângă Paris care sărbătoresc Sâmbra Oilor și au niște biserici extraordinare. Asta spune ceva despre acest loc și despre oamenii aici. Bine, este și un loc binecuvântat de Doamne-Doamne, și atunci… Oameni buni, bucurați-vă de cei dragi vouă, nu doar de Paști și de Crăciun, bucurați-vă în fiecare zi, bucurați-vă de viață!”, mai arată pentru DirectMM.ro Pavel Bartoș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu