Share
Ochii maramureșenilor în Paris: Protestele împotriva rasismului se extind în Europa. Mult fum și străzi blocate (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Ochii maramureșenilor în Paris: Protestele împotriva rasismului se extind în Europa. Mult fum și străzi blocate (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Proiectile, gaze lacrimogene, proteste la periferie şi baricade: mai multe incidente au izbucnit în Paris, ca urmare a unui mare miting ce denunţa violenţa poliţiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Unele incidente în marja demonstraţiei interzise pentru care forţele de ordine intervin în acest moment”, a informat pe Twitter  poliţia pariziană.

În fapt, poliția pariziană a interzis încă de marți acest miting la care s-au adunat mii de oamenii în jurul Palatului de Justiţie şi pe care poliţia i-a împrăştiat. Manifestanţii au răspuns la apelul comitetului de susţinere al familiei lui Adama Traoré, un tânăr de culoare de 24 de ani care a murit în 2016 în regiunea Paris, în urma unei arestări. Decizia de a nu permite vreun protest a fost reierată vineri, aparent, însă, fără succes, după cum se vede în imaginile publicate de noi.

Maramureșenii aflați în capitala Hexagonului au surprins imagini din timpul protestelor care par să degenereze peste tot în lume, ca urmare a cazului de rasism din US. „Au început și aici scandalurile!”, a postat maramureșeanul nostru aflat în Paris.

Vom reveni cu detalii!

C.Ț.

Gepostet von Hotca Vasile am Freitag, 5. Juni 2020

Lasă un comentariu