Share
Măsură de precauție: Aramis Invest Baia Mare va opri temporar activitatea din 27 martie; angajații, în șomaj tehnic pe durata inactivității

Măsură de precauție: Aramis Invest Baia Mare va opri temporar activitatea din 27 martie; angajații, în șomaj tehnic pe durata inactivității

Pandemia COVID-19 determină și mediul privat să ia măsuri speciale de precauție. Aramis Invest, cel mai mare producător local de mobilă şi cel mai mare exportator cu capital privat românesc conform datelor aferente anului 2018, se confruntă cu o scădere semnificativă a comenzilor din cauza închiderii magazinelor de mobilă atât din Europa, cât şi din Orientul Mijlociu. Pe aceste pieţe compania livrează cea mai mare parte din producţie, a notat Ziarul Financiar (zf.ro).

„În momentul de faţă livrăm la un nivel de 25% – 30% din volumul normal în această perioadă. (…) Pentru siguranţa angajaţilor şi pentru a veni în sprijinul autorităţilor, prin limitarea deplasării celor 5.000 de angajaţi ai Aramis Invest, am decis să reducem programul de lucru la un singur schimb pentru săptămâna viitoare, urmând ca din 27 martie să oprim complet activitatea pentru o perioada de minimum două săptămâni. Angajații vor beneficia de somaj tehnic pe toată durata inactivităţii companiei”, a spus pentru zf.ro, Alexandru Griguţă, CFO al Aramis Invest.

Conform sursei citate, compania din Baia Mare a intrat în 2018 pentru prima dată în topul celor mai mari 50 de exportatori din economie, pe poziţia 49, fiind cel mai mare expor­tator cu capital românesc. În primele nouă luni de anul trecut, Aramis Invest s-a situat pe prima poziţie în topul celor mai mari expor­tatori controlaţi de antreprenori lo­cali. Producţia de mobilă a companiei Aramis Invest din Baia Mare ajunge aproape inte­gral la export, producătorul colaborând şi cu retailerul de mobilă IKEA. Retailerul suedez a anunţat astăzi că închide cele două magazine din România, decizie pe care a luat-o şi pe alte pieţe afectate de coronavirus.

Până când va opri temporar activitatea, Aramis Invest a informat angajaţii despre pericolul epidemiei de coronavirus şi metode de prevenţie prin afişe în toată compania, a pus accent sporit pe dezinfectarea locurilor de muncă şi a mijloacelor de transport a angajaţilor, conform zf.ro. Trebuie să adăugăm că activitatea nu a fost sistată momentan și în alte companii din Maramureș cu număr mare de angajați, aceasta desfășurându-se cu respectarea normelor impuse la nivel național.

DirectMM.ro

 

Lasă un comentariu