Share
Inteligenta artificială va împuțina locurile de muncă

Inteligenta artificială va împuțina locurile de muncă

Potrivit Fondului Monetar Internațional, inteligența artificială va afecta aproape 40% din locurile de muncă la nivel mondial.
Deși există probabilitatea ca inteligența artificială să înlocuiască în totalitate unele locuri de muncă, ea va completa munca umană. Economiile avansate ar putea avea aproximativ 60% din locurile de muncă afectate.
Îngrijorarea angajatilor cu privire la viitorul lor a pornit de la faptul că, companiile au investit bani în această tehnologie emergentă.
În luna decembrie a anului trecut, Uniunea Europeană a ajuns la un acord provizoriu privind legislația care stabilește măsurile de protecție în ceea ce privește inteligența artificială.
„Efectul AI asupra inegalității veniturilor va depinde în mare măsură de cât de mult completează tehnologia pe cei cu venituri mari.O productivitate mai mare din partea lucrătorilor și a companiilor cu venituri ridicate ar crește randamentul capitalului, mărind decalajul de bogăție” a precizat Kristalina Georgieva, directorul general al FMI.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu