Share
Despre recrutarea talentelor pe piața IT din Baia Mare, cu Ensemble Software

Despre recrutarea talentelor pe piața IT din Baia Mare, cu Ensemble Software

Ce face diferența în piața angajărilor atunci când vorbim despre Ensemble? Dar la nivel general pe piața de IT din regiune?

Diferența la noi dintre „Sunteți angajat!” și „Vă mulțumim pentru interes, dar…”? o fac trei lucruri: Compromis, Atitudine și Entuziasm.

În piața actuală, raportat la o lipsă acută a resurselor de personal în domeniul IT comparativ cu cererea imensă, considerăm că este o utopie să afirmăm că în 100% din cazuri vom găsi persoanele perfecte pentru jobul potrivit, indiferent de cât de riguroasă este strategia de recrutare și selecție. Cred că vorbim aici despre încercarea de a selecta, cât mai mult posibil, persoanele cele mai compatibile cu valorile companiei și cu echipa deja existentă, dar vorbim și de compromisurile corecte pe care orice companie este dispusă să le facă atunci când angajează.

Ce este important de subliniat aici este că atunci când ne referim la compromis, nu o facem într-un sens negativ. Aici facem referire la compromisurile pe care le faci cu scopul de a susține creativitatea, de a găsi soluții cât mai diverse la problemele cu care te confrunți, de a aduce în echipă și persoane cu perspective diferite de ceea ce te-ai obișnuit până atunci, cu scopul final de a vedea lucrurile cât mai obiectiv cu putință. Diversitatea înseamnă a fi mai aproape de imaginea de ansamblu.

Cu toate acestea, atitudinea potrivită este ceva la care ne place să credem că nu renunțăm. Ea poate asigura nu doar obținerea unui loc de muncă la noi, la Ensemble Software, ci și reușita noilor angajați într-un loc de muncă, oricare ar fi acela, sau avansarea în carieră. O atitudine corectă, în cazul nostru, înseamnă mai multe lucruri, însă cel mai important pentru noi este să existe o consistență între ceea ce declari că ești și modul în care acționezi zi de zi. Mai simplu spus: căutăm autenticitate și onestitate.

O atitudine pozitivă și entuziastă este o componentă importantă a succesului, indiferent de domeniu. Această atitudine la locul de muncă este esențială, pentru că ea atrage după sine (desigur, cumulată cu multă muncă), nu numai rezultate pozitive dar și angajamentul pozitiv, adică implicarea în cadrul reușitei echipei.

Când ne uităm la potențiali candidați, dincolo de abilități, experiență și formare, ne dorim entuziasm – pentru că, credem cu tărie că acest lucru îi va ajuta să își îndeplinească sarcinile într-un mod optimist și cooperant. Un candidat care poate demonstra o atitudine pozitivă precum și dorința de a munci, de a se perfecționa continuu, va avea un avantaj. O atitudine nepotrivită, pe de altă parte, va avea la un moment dat un impact nedorit asupra colegilor de muncă, asupra clienților și mai ales în planul performanțelor personale. Pe de altă parte, ne dorim oameni care să ofere un serviciu de calitate clienților și, foarte important: capabili să lucreze productiv cu ceilalți colegi din echipă. Susținem colaborarea în echipă și încercăm să o insuflăm cu fiecare ocazie.

Cultura noastră bazată pe skilluri soft este un factor care atrage talente, care duce la o mai bună recunoaștere a brandului și oferă multiple avantaje pe termen lung.

Cum pot ieși în evidență cei care care vor să lucreze în echipa Ensemble Software?

Să demonstreze disponibilitatea de a asculta, de a învăța și de a încerca lucruri noi. Să fie proactivi și să-și ajute colegii dar în același timp să demonstreze și independență, să încerce să găsească de unii singuri soluții, să fie dispuși să facă ceea ce este necesar pentru a-și face treaba. De ce ajută o atitudine potrivită? Indiferent de provocările pe care tinerii le au la un prim loc de muncă sau de-a lungul carierei lor profesionale, dezvoltarea și manifestarea unei atitudini pozitive îi va ajuta adesea să se auto-depășească, să depășească provocările atât la locul de muncă dar și în multe alte aspecte ale vieții în general. Noi la Ensemble încurajăm și cultivăm colaborarea, entuziasmul și dorința de învățare.

Skillurile soft – Ce se află în spatele lor?

La Ensemble cultura organizațională nu este doar un aspect al companiei. Este compania în sine. Este printre altele stabilirea unui profesionalism ridicat pentru fiecare dintre membrii echipei, este sprijinul pe care îl acordăm unul altuia și mai ales valorile împărtășite. Cultura noastră este bazată pe oameni, cei care sunt cu adevărat o prioritate. Este evident că abilitățile individuale ca și competența fac și ele parte din lucrurile pe care punem preț însă întotdeauna vom prețui abilitatea fiecărui angajat de a se integra într-o echipă și a pune umărul cu entuziasm la succesul grupului.

Gând de final

La Ensemble mantra noastră e simplă: IT made casual.

Încercam să păstrăm o structură liniară, cât mai mult posibil, ne dorim să ajutăm oamenii să crească, să creăm o atmosferă propice dezvoltării, fără multe layere de management astfel încât fiecare membru al echipei să simtă importanța contribuției proprii în cadrul unui proiect.

Din punctul nostru de vedere ce contează sunt oamenii, învățarea, entuziasmul și un angajament spre mai bine.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu