Share
Îndeletnicirile agricole n-au priză la români

Îndeletnicirile agricole n-au priză la români

Peste 70% dintre români spun că nu ar lucra în agricultură, deşi consideră că este o ramură economică importantă, potrivit unui sondaj, relatează Agerpres. Astfel, peste jumătate (64%) dintre cei chestionaţi consideră că rolul agriculturii în ţara noastră este unul esenţial sau important. După părerea a peste o treime dintre cei intervievaţi, lucrătorii în agricultură nu au nevoie de prea multă carte, fiind suficiente patru clase, gimnaziul sau cel mult o şcoală profesională.

În acelaşi timp, 7 din 10 respondenţi nu iau în considerare posibilitatea de a lucra în domeniul agriculturii. Dintre cei care lucrează sau s-au gândit că ar exista pentru ei o posibilitate de a se angaja în domeniul agriculturii, 40,69% consideră atractivă meseria de horticultor, iar 33,33% consideră şi meseria de apicultor ca fiind atractivă.

Sondajul ”Românii şi agricultura” a fost realizat de iVox la solicitarea World Vision România, în perioada 1-31 martie 2019. Eşantionul studiului este compus din 3.426 de respondenţi.

Lasă un comentariu