”Joc în sat” la Inău și Fântânele - 2 ore în urmă
Acțiune a salvamontiștilor în sprijinul unui ucrainean rătăcit în Munții Maramureșului - 7 ore în urmă
Programul Festivalului de teatru contemporan pentru tineret Acting - 8 ore în urmă
Egal obținut de ACS Fotbal Feminin Baia Mare într-un meci cu scântei - 9 ore în urmă
Tabăra daco-spartană pentru copii - 11 ore în urmă
PS Părinte Iustin a săvârșit Slujba Învierii Domnului la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 12 ore în urmă
Cum a devenit iepurașul un simbol al Paștelui? - 12 ore în urmă
Tradiții de Paște în Maramureș - 13 ore în urmă
Auto Show Maramureș, la a cincea ediție - 14 ore în urmă
Aur pentru gimnastica românească la Cupa Mondială de la Doha - 14 ore în urmă
1000 de euro/hectar cultivat, ajutor pentru suținerea producției de usturoi
”Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi” se derulează pe o perioadă de 3 ani (2019-2021) sprijinul financiar fiind de 1.000 euro/ha cultivat cu usturoi. Suma se calculează proporţional cu suprafaţa de pe care s-a obţinut o cantitate minimă de 3000 kg/ha. Bugetul – care se aprobă anual – este în 2019 de 2.000.000 euro (9.300.000 lei).
Cine pot fi beneficiarii acestui ajutor
- producători agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător;
- producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008;
- producători agricoli persoane juridice.
Ce condiții cumulative trebuie să îndeplinească beneficiarii
- să deţină o suprafaţă cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp;
- să obţină o producţie de minim 3 kg usturoi/10 mp;
- să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu usturoi în anul de cerere.
- să facă dovada producţiei realizate potrivit prevederilor lit. a) şi b) prin documente justificative.
Cererile se depun la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Maramureş, până la data de 15 mai.
Valorificarea producţiei se face în perioada 1 iulie – 29 noiembrie (inclusiv) a anului de cerere. Documentele justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) care atestă comercializarea producţiei de usturoi valorificate în anul 2019 se depun la DAJ Maramureş până la 29 noiembrie (inclusiv).